Ontknoping Play-Offs nabij

DOOR Neptunus en L&D Amsterdam krijgen morgenavond in hun inhaalwedstrijd op eigen veld de kans om zich te plaatsen voor de Holland Series. De twee koplopers verstevigden vandaag hun leiding in het klassement met overwinningen op Corendon Kinheim en Vassen Pioniers.

Door de vijfde opeenvolgende nederlaag uit de Play-Offs is Corendon Kinheim vandaag als eerste team uitgeschakeld in de strijd om twee plaatsen voor de Holland Series. Vaessen Pioniers kan nu als enige team nog DOOR Neptunus of L&D Amsterdam uit de finale houden, maar dan moeten de honkballers uit Hoofddorp hopen op een wonder.

Ook in de Runner-up competitie is de ontknoping nabij. UVV won deze week twee wedstrijden en Mr.Cocker HCAW zelfs drie. Daarmee hebben deze twee teams zich al verzekerd van een plaats in de hoofdklasse voor volgend jaar. AdoLakers heeft nog één overwinning nodig om degradatiewedstrijden te ontlopen.

Leiding

In de Play-Offs gaat DOOR Neptunus momenteel aan de leiding. De Rotterdamse honkballers, eerder al winnaar van de eerste en tweede periode, waren deze week tweemaal te sterk voor het door blessures geplaagde Corendon Kinheim. Na de winst in de verlenging op donderdag, werd ook vandaag gewonnen. DOOR Neptunus sloeg zich via maar liefst zeventien honkslagen langs Corendon Kinheim. Urving Kemp (3 uit 3), Shaldimar Daantji (3 uit 4) en Gianison Boekhoudt (3 uit 6) namen elk drie hits voor hun rekening. Boekhoudt en Daantji sloegen in de eerste inning punten binnen om hun ploeg op voorsprong te brengen. Die gaf DOOR Neptunus niet meer uit handen.

Pitcher Orlando Yntema hoefde in acht innings slechts zeven honkslagen te incasseren. Bryan Engelhardt hield Corendon Kinheim met een solohomerun in de tweede inning aanvankelijk nog wel in de race, maar na twee Rotterdamse punten in de derde en vijfde inning, was de wedstrijd snel gespeeld. Alleen Jochem Koedijk (tweehonkslag) wist uiteindelijk nog veilig te scoren voor de Haarlemse ploeg. Wendley Wawoe bepaalde in de negende inning de eindstand op 2-7.

Genadeklap

Bas Nooij besliste voor L&D Amsterdam de wedstrijd tegen Vaessen Pioniers met een homerun.

Bas Nooij besliste voor L&D Amsterdam de wedstrijd tegen Vaessen Pioniers met een homerun.
Foto: © Rob Jelsma

In het klassement volgt L&D Amsterdam op één punt achterstand. De Amsterdamse ploeg herstelde zich vandaag van het verlies eerder deze week tegen Vaessen Pioniers. In Hoofddorp nam L&D Amsterdam een 1-2 voorsprong mee de negende inning in. Daarin diende Bas Nooij de genadeklap toe. Even daarvoor had Michael Duursma (tweehonkslag) al kunnen scoren op een hit van Bas de Jong. Met De Jong en Kenny Berkenbosch (opzettelijk vier wijd) op de honken timmerde Nooij vervolgens de bal over de hekken voor de 1-6 overwinning. De Amsterdamse catcher had zijn ploeg met een tweehonkslag in de zesde inning al op een 1-2 voorsprong gebracht.
Chris Mowday (1-2-5-0) kreeg de winst op zijn naam. Hij werd in de zevende inning vervangen door Jurrian Koks, die nog drie honkslagen tegen kreeg, maar ook vier keer drie slag gooide.

Ook Mr.Cocker HCAW deed deze week goede zaken. De Bussumse ploeg won al zijn drie wedstrijden tegen hekkensluiter Mampaey The Hawks, dat daardoor al bijna zeker lijkt van promotie/degradatiewedstrijden. Het was de enige serie die deze week volledig kon worden gespeeld. In alle drie de wedstrijden was het verschil met de hekkensluiter wel minimaal.
Zaterdag scoorde Mr.Cocker HCAW het winnende punt zelfs pas in de elfde inning. Met volle honken kreeg Rossini Frolijk vier wijdballen op rij om de 3-2 op het scorebord te brengen. In de eerste zes innings had pitcher Maickel Rietel slechts vijf honkslagen toegestaan aan Mampaey The Hawks. Vanaf de zevende inning stonden Robin Schel en Tom de Blok zelfs geen enkele honkslag meer toe. Zelf kwam de Bussumse slagploeg tot één honkslag meer.

Honkslagenfestijn

Een dag later waren beide teams een stuk productiever en kwamen ze samen tot maar liefst 35 honkslagen en 24 punten. Voor Mampaey The Hawks sloeg Berry van Donselaar vier honkslagen. Al in de eerste inning bracht hij zijn ploeg met een homerun aan de leiding. The Hawks scoorde in deze slagbeurt uiteindelijk vijfmaal op zes hits.
Mr.Cocker HCAW kwam terug via een run in de tweede en vijf punten in de derde inning, maar ook dat bleek niet voldoende. Bij de Bussumse ploeg sloeg Rossini Frolijk in de derde inning drie punten over de thuisplaat met een homerun.

In de negende inning besliste uiteindelijk Kevin Weijgertse met een homerun de wedstrijd. Hij nam Roy Seltenrijch mee over de thuisplaat voor de 13-10 voorsprong. Mampaey The Hawks antwoordde na drie hits nog wel met één punt, maar met een dubbelspel maakten de Bussumse bezoekers een einde aan de wedstrijd. Korte stop Roy Seltenrijch sloeg vandaag drie tweehonkslagen en één driepitter.
Bij Mr.Cocker HCAW maakten dit weekeinde twee spelers hun debuut in de hoofdklasse. Paul Das kwam zaterdag in de negende wedstrijd als pinch-runner voor het eerst in actie en sloeg zondag twee hits in vijf slagbeurten met één binnengeslagen punt en een run. Hij sloeg één tweehonkslag. Pitcher Matz Schütte (1-1-8-1) gooide zondag zijn eerste wedstrijd in de hoofdklasse. De startend pitcher werd in de tweede inning vervangen.

Afgelast

UVV behield zijn koppositie in de Runner-up Competitie. De Utrechtse ploeg won tweemaal van AdoLakers. Na de 6-4 winst op donderdag gooide Kevin Noordzij (9-0-5-1) zaterdag in Utrecht een complete wedstrijd. UVV boekte daarmee een overtuigende 7-0 shut-out tegen AdoLakers. De Utrechtse ploeg kwam tot twaalf hits. Norbert Jongerius scoorde punten in alle drie de innings waarin een speler van UVV de thuisplaat passeerde. De derde wedstrijd uit deze serie werd vandaag afgelast en is verplaatst naar morgenavond.

Ook de wedstrijden zaterdag tussen DOOR Neptunus en Corendon Kinheim en tussen L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers moesten worden afgelast. Deze twee duels zijn eveneens verplaatst naar maandagavond. Voor dinsdag staan ook al inhaalwedstrijden van vorige week op het programma, waarmee de hoofdklasseteams een druk einde krijgen van de competitie.

Uitslagen

DOOR Neptunus – Corendon Kinheim: 2-1 (10 innings)
Corendon Kinheim – DOOR Neptunus: 2-7

L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 1-2 (10 innings)
Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 1-6

UVV – AdoLakers: 6-4
UVV – AdoLakers: 7-0

Mr.Cocker HCAW – Mampaey The Hawks: 4-2
Mr.Cocker HCAW – Mampaey The Hawks: 3-2 (11 innings)
Mampaey The Hawks – Mr.Cocker HCAW: 11-13

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page