DOOR Neptunus in wachtkamer

DOOR Neptunus heeft plaats moeten nemen in de wachtkamer. De Rotterdamse honkballers konden zich vanavond met winst als eerste team plaatsen voor de Holland Series. In Hoofddorp ging de titelverdediger echter onderuit.

Pitcher Ricardo Hernández gooide voor Vaessen Pioniers een complete wedstrijd met vijf strikeouts en twee keer vier wijd. Hij stond slechts vier honkslagen toe en leidde zijn ploeg naar een 3-0 shut-out.

Adrian Anthony sloeg in de zesde inning de laatste honkslag voor DOOR Neptunus, waarna Vaessen Pioniers de daaropvolgende tien tegenstanders uitschakelde om de shut-out te completeren.

Theoretische kans

Voor Vaessen Pioniers is de winst van enorm belang. Alleen als de Hoofddorpse ploeg al zijn resterende wedstrijden in de Play-Offs wint, maakt het nog een theoretische kans op de Holland Series.

Mark-Jan Moorman scoorde twee van de drie punten voor Vaessen Pioniers.

Mark-Jan Moorman scoorde twee van de drie punten voor Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

Mark-Jan Moorman opende op het pitchen van Floris Timmer (1-1-7-0) in de tweede inning de score op hits van Taylor Clemensia en Mark Duursma. Die 1-0 voorsprong bleef op het scorebord tot de achtste inning.
In die achtste Hoofddorpse slagbeurt had Jorian van Acker het pitchen overgenomen. Met Dirk van ’t Klooster (honkslag) op de honken kreeg Van Acker tweehonkslagen op rij tegen van Moorman en Dè Flanegin.

Nieuwe kans

Morgenavond krijgt DOOR Neptunus een nieuwe kans om zich te plaatsen voor de Holland Series. Dan nemen de Rotterdamse honkballers het op eigen veld op tegen Corendon Kinheim. L&D Amsterdam kan zich bij winst op Vaessen Pioniers diezelfde avond eveneens plaatsen voor de finaleserie.

Naast de twee inhaalwedstrijden uit de Play-Offs komen ook AdoLakers en UVV tegen elkaar in actie in een inhaalduel. AdoLakers kan zich met winst als derde team al vroegtijdig verzekeren van lijfsbehoud in de hoofdklasse.
Het duel uit de Runner-up Competitie tussen Mampaey The Hawks en UVV, dat voor vanavond op het programma stond, moest opnieuw worden afgelast.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page