Trainingskamp vrouwenhonkballers gestart

Het Nederlands vrouwen honkbalteam heeft in Ureshino in Japan zijn eerste drie oefenwedstrijden gespeeld in de aanloop naar het wereldkampioenschap. In het derde oefenduel werd een knap gelijkspel behaald. Het WK start maandag 1 september in de Japanse stad Miyazaki.

De Nederlandse honkbalsters zijn afgelopen zondag vanaf luchthaven Schiphol vertrokken naar Japan, waar in Ureshino, in de Saga prefecture, een zesdaags trainingskamp wordt belegd in voorbereiding op het wereldkampioenschap. De nationale vrouwenploeg verblijft in Ureshino op uitnodiging van de burgemeester.

Hij had ook maandag een officieel ontvangst geregeld voor de speelsters uit Nederland. De ceremonie, in het bijzijn van de gouverneur van de Saga prefecture, werd uitgezonden op de Japanse televisie. In de avond volgde een feest met diverse hoogwaardigheidsbekleders.

Aandacht

Speelster Loes Ausmus staat de lokale pers te woord.

Speelster Loes Asmus staat de lokale pers te woord.

“Het ontvangst was fantastisch. De speelsters en staf waren erg onder de indruk. We worden zo goed behandeld”, laat Ivette van Putten weten. Over aandacht heeft het Nederlands team ook niet te klagen. “Iedereen wil een praatje maken. We worden elke dag gefilmd en gefotografeerd. Door publiek, maar ook door de pers. Overal waar we komen staat ‘Welcome team Netherlands’.”

Inmiddels heeft de ploeg in de Japanse hitte ook de eerste trainingen en oefenwedstrijden achter de rug. Tijdens het eerste duel kreeg Nederland gisteren een sterke collegeploeg tegenover zich. De Nederlandse coaches hebben de wedstrijd gebruikt om te wennen aan de omstandigheden, zoals de hoge luchtvochtigheid. Ook werden speelsters op verschillende posities uitgetest om tot een definitieve basisopstelling te komen voor het wereldkampioenschap.

Hecht team

De eerste wedstrijd van dit jaar tegen een internationale tegenstander werd verloren. Niettemin heerste na afloop een tevreden gevoel. Van Putten: “Die Japanse meiden waren echt heel goed. Maar het was mooi om te zien dat, ondanks de achterstand, de teamspirit hoog bleef. Dit is echt een heel hecht team en dat kan ons alleen maar ten goede komen op het WK.”

Vandaag volgden nog twee oefenwedstrijden. Tegenstander in het tweede duel was een team uit Kobe, dat speciaal voor de wedstrijd tegen Nederland een reis van negen uur had afgelegd. Ook dat duel werd verloren. In de derde wedstrijd werd door Nederland knap gelijkgespeeld.

Canada

De Nederlandse ploeg kreeg een warm welkom in de Japanse stad Ureshino.

De Nederlandse ploeg kreeg een warm welkom in de Japanse stad Ureshino.

Aan het einde van de week verlaat Nederland Ureshino en vertrekt het naar Miyazaki voor het wereldkampioenschap. Maandag 1 september opent Oranje het WK met een wedstrijd tegen Canada (03.00 uur Nederlandse tijd). Een dag later wordt om 06.30 uur Nederlandse tijd gespeeld tegen de Verenigde Staten, waarna de eerste ronde op woensdag 3 september wordt afgesloten tegen Chinese Taipei (04.00 uur Nederlandse tijd).

Aan het zesde WK vrouwenhonkbal nemen acht teams deel. Zij spelen samen in totaal 24 wedstrijden. Nederland komt in Miyazaki zesmaal in actie. De verwachting is dat Nederland na de eerste drie wedstrijden uit de eerste ronde zijn laatste drie duels in het Ivy Stadium speelt in de strijd om de vijfde tot en met achtste plaats.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page