UVV krijg acht punten in mindering

UVV heeft vandaag van de honk- en softbalbond KNBSB maar liefst acht punten in de mindering gekregen. Die straf is opgelegd in verband met het meespelen van een volgens de KNBSB niet gerechtigde speler. Naar verluidt gaat het om de Belgische honkballer Dennis Ribbens.

Ribbens speelde vorig seizoen 36 wedstrijden voor UVV in de reguliere competitie en de Play-Downs. Na afloop van het seizoen koos hij echter voor een overstap naar het Duitse Stuttgart Reds. Voor de Runner-up competitie keerde Ribbens onlangs weer terug bij de Utrechtse hoofdklasser. Hij nam met UVV deel aan de gewonnen wedstrijden tegen Mampaey The Hawks (6-2) en AdoLakers (7-0). Ook speelde hij in de wedstrijd tegen The Hawks, die in de negende inning bij een 6-6 tussenstand werd gestaakt en nog altijd moet worden afgemaakt en de wedstrijd tegen The Hawks, die al eerder ongeldig was verklaard in verband met de inzet van Eric de Vries als pitching-coach door de club uit Dordrecht.

De KNBSB heeft nu geoordeeld dat het meespelen van de als buitenlander aangemerkte Ribbens in strijd was met het wedstrijdreglement en heeft UVV een straf van acht punten in de mindering opgelegd. Door de straf zakt de Utrechtse hoofdklasser in het klassement van de Runner-up competitie naar de tweede plaats en komt het op gelijke hoogte met AdoLakers. UVV heeft nu zeven punten achterstand op de nieuwe koploper Mr.Cocker HCAW.

Pijnlijk

De straf is extra pijnlijk, omdat dit jaar voor het eerst de winnaar van de Runner-up competitie het recht krijgt op de organisatie van de All Star Game in 2015. Voor het eerst mag daarbij de organisator volgend jaar de opbrengst van het evenement in eigen zak steken.

UVV heeft inmiddels een protest tegen de opgelegde straf in gang gezet. “Dit is erg vervelend. Wij willen nu met normale middelen onze argumenten neerleggen”, laat UVV-voorzitter Ruud van Zetten in een eerste reactie weten. Met name over de gang van zaken is de voormalig bondsvoorzitter niet te spreken. “In eerste instantie was de uitspraak drie wedstrijden en zes punten in mindering. Later werd dit herzien naar vier wedstrijden en acht punten. In onze ogen is dat absoluut ongeloofwaardig. Je kunt niet zomaar een straf later veranderen.”

Jurisprudentie

Bij het protest houdt UVV vast aan jurisprudentie in verband met een zaak uit het vorige seizoen. Daarnaast is UVV ook van mening dat de KNBSB een controlefunctie had moeten hebben. Van Zetten: “Wij hebben een roster ingediend. De KNBSB moet dan direct aangeven als er zaken niet kloppen. Niet pas na vier wedstrijden.”

Door de straf zijn nog eens drie wedstrijden van UVV uit de Runner-up competitie ongeldig verklaard, twee tegen Mampaey The Hawks en één tegen AdoLakers. De eerste wedstrijd tegen The Hawks was al in een eerder stadium ongeldig verklaard en moest al worden overgespeeld. Ook de andere drie wedstrijden moeten nu van de KNBSB opnieuw worden gespeeld.
Met het oog op de toewijzing van de All Star Game is voor Van Zetten van belang dat eventuele ongeldig verklaarde wedstrijden worden overgespeeld. “Absoluut”, laat hij stellig weten. “De organisatie van de All Star Game was al meegenomen in ons activiteitenprogramma voor volgend jaar. De KNBSB boort ons nu inkomsten door de neus. En dat is erg kwalijk.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page