DOOR Neptunus opnieuw nummer één

Het Rotterdamse DOOR Neptunus is voor de vierde keer dit seizoen op de eerste plaats geëindigd in een klassement. In de laatste serie van de Play-Offs won de ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen dit weekeinde tweemaal van L&D Amsterdam.

De hoofdklasse nam dit weekeinde afscheid van enkele veteranen. Bij Corendon Kinheim speelden voormalig international René Cremer na twaalf seizoenen en Björn Henrichs na elf seizoenen zijn laatste wedstrijd in de hoofdklasse. Voor Vaessen Pioniers kwamen Mark Duursma en Dè Flanegin voor het laatst in actie. Voor UVV speelt oud Oranje-pitcher Duko Jansen zijn laatste seizoen op het hoogste niveau. De spelers werden dit weekeinde door hun club in het zonnetje gezet.

DOOR Neptunus en L&D Amsterdam speelden deze week in hun drieluik om de eerste plaats in de Play-Offs. Die geeft uiteindelijk vanaf 27 september recht op het thuisvoordeel in de Holland Series, de finale van de hoofdklasse waar beide teams zich onlangs voor hadden geplaatst.

Profhonkballer

Nadat de Rotterdamse honkballers eerder al als eersten eindigden in de eerste periode, de tweede periode en de totaalstand, hielden zij ook nu de eerste positie in handen. Donderdag verloor DOOR Neptunus nog wel met 4-7, maar dit weekeinde werd er tweemaal gewonnen: 10-0 en 3-5.
Donderdagavond zorgde L&D Amsterdam voor een vroege beslissing toen de Amsterdamse ploeg in de eerste vier innings zeven hits sloeg en vijfmaal scoorde op Sebastiaan van Koppel, die zijn eerste wedstrijd uit de Play-Offs gooide. DOOR Neptunus kon het verschil niet meer goedmaken. Bij de Rotterdamse ploeg keerde voormalig profhonkballer Aldrich Guzman (3 uit 4) als aangewezen slagman terug in de line-up.

Pitcher Sebastiaan van Koppel (DOOR Neptunus) in actie tegen L&D Amsterdam.

Pitcher Sebastiaan van Koppel (DOOR Neptunus) in actie tegen L&D Amsterdam.
Foto: © Rob Jelsma

Zaterdag kwam DOOR Neptunus met Orlando Yntema (6-2-4-1) op de heuvel geen enkel moment in gevaar. Yntema gooide de volledige wedstrijd. Hij zag zijn ploeg zeventien honkslagen slaan. Benjamin Dille en Raily Legito sloegen dit duel elk drie punten binnen. Met één man uit, een 9-0 voorsprong en volle honken kon Mourik Huijser op een wilde worp de 10-0 scoren om de wedstrijd te beëindigen.
Zondag moest DOOR Neptunus wachten tot de negende inning voor de winst. Bij een 3-3 gelijke stand scoorde Daniel Fernandes (tweehonkslag) het winnende punt. Met de tweede tweehonkslag uit de slagbeurt sloeg niet veel later Raily Legito ook het vijfde punt binnen. Fernandes sloeg drie van de elf Rotterdamse hits, terwijl Berry van Driel de eerste zes innings als startend pitcher gooide.

Gevoelige nederlagen

Voor Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers stond er deze week al niets meer op het spel. Pioniers was al zeker van de derde en Kinheim van de vierde positie in de Play-Offs. De twee teams gebruikten de laatste serie uit de Play-Offs om spelers op voor hun ongebruikelijke posities te laten spelen. Uiteindelijk hield Vaessen Pioniers er één zege aan over (7-9 op donderdag) en Corendon Kinheim twee (2-0 op zaterdag en 0-5 op zondag).
Bij Corendon Kinheim gooide Tom Stuifbergen zaterdag weer twee innings als startend pitcher. Hij deed dat opnieuw zonder tegenhonkslagen en nu met vier keer drie slag.

In de Runner-up competitie liep AdoLakers tegen drie gevoelige nederlagen op. De Haagse ploeg had aanvankelijk aan één overwinning voldoende om lijfsbehoud veilig te stellen. Door het niet geldig verklaren van wedstrijden van Mampaey The Hawks en UVV moet de Haagse ploeg nu alsnog vol aan de bak.
Zo kan het gebeuren dat de formatie van hoofdcoach Eugene Henson ineens weer moet vrezen voor promotie/degradatiewedsteijden. De Haagse ploeg slaagde er deze week geen enkele keer in te winnen van hekkensluiter Mampaey The Hawks. Donderdag wonnen de honkballers uit Dordrecht al met 7-14. Dit weekeinde werden daar nog eens 2-3 en 8-5 overwinningen aan toegevoegd. Door dat resultaat is Mampaey The Hawks AdoLakers nu genaderd tot slechts drie punten met twee wedstrijden minder gespeeld.

Volle winst

Zaterdag gooiden Evan Simons (3-3-5-2) voor Mampaey The Hawks en Greg Hansen (6-4-10-0) voor AdoLakers een complete wedstrijd, terwijl Kevin Moesquit in de vierde inning een solohomerun sloeg. Vandaag kwamen beide teams tot tien hits, maar bleek Mampaey The Hawks via onder meer vijf tweehonkslagen het meest productief. Linksvelder Steven Wharwood sloeg drie man binnen.

Ook UVV ging er deze week in de Runner-up competitie met de volle winst vandoor. De Utrechtse ploeg, die eerder deze week nog acht punten in de mindering kreeg opgelegd, versloeg Mr.Cocker HCAW donderdag met 12-1, zaterdag met 9-6 en zondag met 1-3. Zondag kwam beide teams tot slechts vier hits. Bij UVV gooide Kenny van den Branden (3-3-4-1) de volle negen innings. Derde honkman Jirka Bliek sloeg punten binnen in de vijfde en zevende inning voor de winst.

Uitslagen

DOOR Neptunus – L&D Amsterdam: 4-7
DOOR Neptunus – L&D Amsterdam: 10-0 (7 innings)
L&D Amsterdam – DOOR Neptunus: 3-5

Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 7-9
Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 2-0
Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 5-0

UVV – Mr.Cocker HCAW: 12-1 (7 innings)
UVV – Mr.Cocker HCAW: 9-6
Mr.Cocker HCAW – UVV: 1-3

AdoLakers – Mampaey The Hawks: 7-14
AdoLakers – Mampaey The Hawks: 2-3
Mampaey The Hawks – AdoLakers: 8-5

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page