Nederland aangekomen in Miyazaki

Het Nederlands team is aangekomen in de Japanse stad Miyazaki. Daar heeft Oranje eerder vandaag deelgenomen aan een welkomstceremonie van het wereldkampioenschap vrouwenhonkbal. In Miyazaki gaat vannacht de zesde editie van het WK van start. Nederland speelt de openingswedstrijd van het toernooi.

Eerder dit weekeinde arriveerde de Nederlandse ploeg in Miyazaki, nadat eerder een zesdaags trainingskamp werd gehouden in Ureshino. Vanochtend werkte Oranje al een eerste training af in het Ivy Stadium, één van de speellocaties van dit wereldkampioenschap. Vannacht om 03.00 uur Nederlandse tijd opent de formatie van bondscoach Eddie Dix daar het toernooi met een wedstrijd tegen het sterke Canada.

In de aanloop naar de openingswedstrijd werd vanavond (lokale tijd) een persconferentie en een welkomstceremonie gehouden. Tijdens deze ceremonie wisselden alle deelnemende teams een cadeau uit met gastheer Miyazaki. De Nederlandse speelsters overhandigden een delfts blauwe tulpenvaas, gevuld met houten oranje tulpen.

Openingsceremonie

In de eerste wedstrijd van het toernooi komt Nederland maandagochtend om 10.00 uur lokale tijd in het Ivy Stadium in actie tegen Canada, de nummer drie van de wereldranglijst. Beide teams stonden tweemaal eerder tegenover elkaar. In 2010 won Canada op het WK met 1-12 in vijf innings. Twee jaar geleden waren de Canadese honkballers in eigen land in vijf innings met 2-19 te sterk

Morgenavond vindt voorafgaand aan de wedstrijd tussen gastland Japan en Australië de openingsceremonie plaats. Ook daar neemt het Nederlands team aan deel.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page