Sams wint Taiwanees kampioenschap

Kalian Sams heeft dit weekeinde met zijn team het eerste kampioenschap in de Popcorn League van Taiwan gewonnen. Topco Scientific Falcons versloeg in de best-of-five tegenstander Taiwan Cooperative Bank met 3-1. Morgen keert Sams terug naar Nederland.

Met het kampioenschap in de nieuwe Taiwanese semi-profcompetitie heeft Kalian Sams zijn seizoen op een mooie wijze kunnen afsluiten. Eerder dit seizoen zag de Nederlandse international zijn profcontracten bij Texas Rangers en Camden Riversharks nog worden ontbonden.

Hij koos uiteindelijk voor een overstap naar Taiwan, waar dit seizoen de Popcorn League was opgestart, een semi-profcompetitie naast de Chinese Professional Baseball League (CPBL). Sams bleek een waardevolle aanwinst voor zijn nieuwe Taiwanese werkgever. Zowel aanvallend als verdedigend gooide de honkballer uit Den Haag hoge ogen.

Championship Series

Mede door het aantrekken van Sams wist Topco Falcons zich onlangs te plaatsen voor de Championship Series. In de Play-Offs werd in twee wedstrijden op rij afgerekend met Taipower, de nummer drie uit de reguliere competitie. In de beslissende tweede wedstrijd won Topco Falcons in de tiende inning met 6-5. Sams werd in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium uitgeroepen tot Man of The Match met drie hits, waaronder een tweepunten-homerun in de zesde inning. In twee wedstrijden kwam hij tot vijf hits (.625).

Kalian Sams kwam in de Championship Series tot zeven honkslagen.

Kalian Sams kwam in de Championship Series tot zeven honkslagen..
Foto: © CTBA

In de Championship Series moest ook Taiwan Cooperative Bank zijn meerdere erkennen in de ploeg van Sams. De nummer één uit de reguliere competitie won alleen het tweede duel (4-3), maar werd in de andere drie wedstrijden verslagen door de nummer twee Topco Falcons: 4-5, 7-1 en 18-3.

Europees kampioenschap

Sams speelde ook in deze finaleserie alle wedstrijden en kwam tot zeven honkslagen (.438), waaronder twee in de laatste en beslissende wedstrijd. Daarin won Topco Falcons in zeven innings met 18-3. Sams sloeg twee punten binnen en scoorde zelf driemaal.

De honkballer uit Den Haag keert dinsdag terug in Nederland. Hij is daarmee beschikbaar voor bondscoach Steve Janssen, die komende maand met het Nederlands team afreist naar Sénart voor deelname aan het France International Baseball Tournament.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page