Nederland start WK vrouwenhonkbal met verlies

Nederland is vanochtend het wereldkampioenschap in Japan begonnen met een 0-11 nederlaag tegen Canada. De nummer drie van de wereldranglijst scoorde tegen Oranje al zijn punten in de eerste inning, maar moest hierna het antwoord schuldig blijven op de pitches van Maaike Haak.

Aanvallend kwamen de Nederlandse vrouwen er vandaag niet aan te pas. Pitcher Heidi Northcott (5-3-0-0) gooide vier innings lang een no-hitter, waarna Cindy Saavedra (3-1-0-0) de laatste inning met drie strikeouts uitgooide.

Marije Filius werd in de vijfde inning de enige speelster van Oranje, die het tweede honk wist te bereiken. Na de vijfde Nederlandse vrije loop kwam de speelster van het Amsterdamse Quick op twee door een wilde worp.

Schade

De Canadese slagploeg richtte alle schade al in de eerste inning aan. Startend pitcher Marijke van Veen moest vijf hits incasseren en werd uiteindelijk al in de eerste slagbeurt vervangen. Bij een 7-0 achterstand kwam Maaike Haak op de heuvel. De speelster van Rooswijk uit Velsen-Noord kreeg deze inning nog vier honkslagen tegen en zag de achterstand oplopen tot 11-0, maar gooide hierna de deur in het slot.

De Canadese pitcher Heidi Northcott stond geen enkele honkslag toe.

De Canadese pitcher Heidi Northcott stond geen enkele honkslag toe.
Foto: © IBAF

In de daaropvolgende drie innings stond Haak nog slechts vier honkslagen toe en wist Canada niet meer te scoren. Anouk Vergunst maakte het karwei af. Zij gooide nog acht ballen om de wedstrijd te beëindigen. Canada kwam dit duel tot dertien hits, waaronder twee van eerste honkvrouw Kate Psota. Zij sloeg in de eerste slagbeurt, waarin zeventien speelsters het slagperk voor Canada betraden, met twee hits vier punten binnen.
Het duel in het Ivy Stadium in Miyazaki City werd bijgewoond door honderd toeschouwers.

            1 2 3 4 5  R  H E
NEDERLAND   0 0 0 0 0  0  0 2
CANADA     11 0 0 0 X 11 13 0

Pitchers Nederland
Marijke van Veen (1/3+8 man): 0-3-9-2
Maaike Haak (3): 0-3-8-0
Anouk Vergunst (2/3): 0-0-0-0

Pitchers Canada
Heidi Northcott (4): 5-3-0-0
Cindy Saavedra (1): 3-1-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page