Straf UVV door KNBSB ingetrokken

De straf die UVV vorige week door de honk- en softbalbond KNBSB werd opgelegd, is teruggedraaid. De KNBSB heeft dat moeten besluiten na een administratieve onvolkomenheid. Hierdoor is de Utrechtse hoofdklasser alsnog zeker van de eerste plaats in de Runner-up competitie en de organisatie van de All Star Game van 2015.

Vorige week vrijdag kreeg UVV een straf opgelegd van acht punten in de mindering en moesten vier wedstrijden van de Utrechtse club worden overgespeeld. Dat gebeurde nadat werd bepaald dat de Belgische honkballer Dennis Ribbens als onrechtmatige speler aan de wedstrijden voor UVV had deelgenomen.

UVV heeft hierop protest aangetekend. Bij het beroepsschrift heeft UVV te kennen gegeven de zaak eventueel aan te gaan vechten bij de kort geding rechter op grond van Europese wetgeving. In een officiële verklaring laat de KNBSB weten op basis van het geldende Reglement van Wedstrijden Topsport artikel 4.5.2 een juiste sanctie te hebben opgelegd. “Het bondsbestuur constateert dat de gemaakte afspraken in het Reglement van Wedstrijden Topsport niet worden nagekomen”, aldus de KNBSB.

Nederlandse nationaliteit

Een administratieve onvokomenheid, waarbij het reglement vorig jaar niet volledig is aangepast, heeft er nu alsnog voor gezorgd dat UVV zijn protest heeft zien slagen. In dit geval ontbrak de toevoeging ‘Nederlandse nationaliteit’ in artikel 4.5.2 van het Reglement van Wedstrijden Topsport.

“Gelet op de eerdere ervaring met een kort geding over Europese regelgeving versus het Reglement van Wedstrijden Topsport gaat het bondsbestuur niet opnieuw mee in deze juridische strijd, die de gemaakte afspraken naar verwachting opnieuw teniet zullen doen”, laat de KNBSB weten. “Het bondsbestuur acht zich daardoor nu gedwongen de aan UVV opgelegde sancties in te trekken.”

Degradatie

Door het besluit van de KNBSB is de straf van acht punten in de mindering ingetrokken en is UVV in het klassement Mr.Cocker HCAW weer gepasseerd. Daarmee is de Utrechtse ploeg zeker van de eerste plaats in de Runner-up competitie en mag UVV volgend jaar voor de derde keer in de historie de Nederlandse All Star Game organiseren.

In de Runner-up competitie moet nu alleen nog één wedstrijd tussen UVV en Mampaey The Hawks worden gespeeld. Dit duel werd eerder ongeldig verklaard in verband met de deelname van Eric de Vries als pitching-coach voor Mampaey The Hawks. Voor de hekkensluiter uit Dordrecht is dit duel nog van groot belang. Bij winst verzekert The Hawks zich van lijfsbehoud in de hoofdklasse en moet AdoLakers promotie/degradatiewedstrijden spelen tegen de kampioen uit de Overgangsklasse. Bij winst van UVV moet The Hawks zelf in die serie alsnog strijden om lijfsbehoud. De wedstrijd tussen UVV en Mampaey The Hawks wordt morgenavond gespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page