France International Baseball Tournament van start

René Laforce, voorzitter van de Belgische honkbalbond en toernooidirecteur David Meurant hebben vanavond met de ceremoniële eerste bal de eerste editie geopend van het France International Baseball Tournament in het Franse Sénart.

Laforce en Meurant voerden de officiële handeling uit voorafgaand aan het openingsduel tussen België en Japan. De Nederlander Fred Groenewegen is bij dit duel de plaatscheidsrechter.

Ook een deel van de Nederlandse honkbalselectie is inmiddels per bus aangekomen in het Franse Sénart. Oranje speelt morgenavond zijn eerste wedstrijd tegen Japan.

Accommodatie

De afgelopen dagen is hard gewerkt om aan veld van de Franse landskampioen Templiers de Sénart. Zo is onder meer de toeschouwerscapaciteit fors uitgebreid. Het France International Baseball Tournament is gesanctioneerd door de wereldhonkbalbond IBAF, waardoor de resultaten van dit toernooi meetellen voor de puntentelling van de wereldranglijst.

Voorafgaand aan de start van het France International Baseball Tournament speelden Frankrijk en Japan gisteren een oefenwedstrijd in Sénart. Daarin sloeg profhonkballer René Leveret met homeruns in de derde en vierde inning vier punten binnen en leidde hij daarmee zijn ploeg naar een 8-7 overwinning.

DOOR Neptunus

De honkballer uit het Franse deel van Sint-Maarten stond eerder onder contract van Minnesota Twins en speelde negen seizoenen profhonkbal. De afgelopen drie seizoenen stond hij onder contract bij Les Capitales de Quebec in de onafhankelijke Canadian-American Association.

Bij de Franse ploeg speelde Omar Williams het hele duel op het derde honk, maar kwam hij in zijn interlanddebuut niet tot een honkslag. De speler van het Rotterdamse Tridents, maakte onlangs voor DOOR Neptunus zijn debuut in de hoofdklasse. Net als Leveret is ook de 22-jarige Williams afkosmtig van het Franse deel van Sint-Maarten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page