Roger Bernadina afgemeld voor Europees kampioenschap

Roger Bernadina neemt deze maand toch niet met Nederland deel aan het Europees kampioenschap. De honkballer uit Den Haag werd gisteren opgeroepen door de hoofdmacht van Los Angeles Dodgers en maakte diezelfde avond nog zijn rentree in de Major League. Zijn afmelding is inmiddels bevestigd door de honk- en softbalbond KNBSB.

Vorige week werd Roger Bernadina nog één van de elf profhonkballers die door bondscoach Steve Janssen was geselecteerd voor het Europees kampioenschap. Slechts eenmaal eerder nam Bernadina deel aan een EK, dat gebeurde in 2007. Voor Bernadina was dat zijn debuut in Oranje. Hij werd in dat jaar één van de beste spelers van het toernooi.

Een terugkeer op het Europese toneel blijft nu alsnog uit. Gisteravond werd Bernadina opgenomen in de selectie van Los Angeles Dodgers, waar hij de vervanger is geworden van de door koorts gevelde Cubaan Yasiel Puig. Manager Don Mattingly had voor het restant van het seizoen een extra pinch-runner nodig.

Rentree

Bernadina speelde eerder dit seizoen 44 wedstrijden voor Cincinnati Reds in de Major League. Daarin kwam hij tot negen honkslagen (.153). Halverwege het seizoen verhuisde Bernadina naar Los Angeles Dodgers, die de Nederlandse international stalde bij het Triple A-team Albuquerque Isotopes.

Roger Bernadina scoorde in de achtste inning met twee man uit het winnende punt.

Roger Bernadina scoorde in de achtste inning met twee man uit het winnende punt.

Gisteravond maakte Bernadina zijn rentree in de Major League. In de achtste inning van de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Arizona Diamondbacks kwam hij als pinch-runner in de wedstrijd. Hij deed dat bij een 2-2 tussenstand en scoorde niet veel later met twee man uit vanaf het tweede honk het winnende punt op een honkslag van Dee Gordon.

Kenley Jansen

In de negende inning werd Bernadina vervangen door Kenley Jansen, die als closer zijn 41e save boekte. Een dag eerder werd de Curaçaose pitcher nog maar de vierde speler in de clubhistorie van Los Angeles Dodgers met minimaal veertig saves in één seizoen. Hij volgde daarmee closers Eric Gagne, Todd Worrell en Jeff Shaw op.

Tijdens de World Baseball Classic speelden Bernadina en Jansen voor het laatst mee in de Nederlandse selectie. Nederland verblijft momenteel in Sénart voor deelname aan het France International Baseball Tournament.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page