Nederland achtste op WK in Japan

Het Nederlands vrouwenteam is achtste geworden op het wereldkampioenschap honkbal. In Japan verloor Oranje de strijd om de zevende plaats met 4-0 van Hong Kong. Pitcher Loes Asmus gooide de volledige wedstrijd en stond slechts vijf honkslagen toe.

Nederland begon in zijn laatste wedstrijd op het WK in het Ivy Stadium aanvallend met hits van Thari Diefenbach en Claudia Kranendonk in de eerste en tweede inning. Maar uiteindelijk was het de ploeg uit Hong Kong, die in de tweede inning op voorsprong kwam.

De Aziatische honkbalsters profiteerden van twee vrije lopen en een Nederlandse veldfout. Met volle honken sloeg Ka Man Law een opofferingsstootslag, waarop Tan Cheung de score kon openen. Een tweede veldfout bracht ook Kit Yn Yeung over de thuisplaat. Een inning later verdubbelde Hong Kong via drie hits de voorsprong tot 4-0.

Nieuwe kans

Pas in de zesde inning kreeg Nederland een nieuwe kans toen pinch-hitter Annemieke Koehorst als eerste slagvrouw in de zesde inning door geraakt werper op de honken was gekomen. Claudia Kranendonk (2 uit 4) en Sofie van de Wiel volgden met honkslagen, maar Oranje wist opnieuw niet te scoren.

Voor Nederland was de 4-0 shut-out tegen Hong Kong de zesde nederlaag op het wereldkampioenschap in Japan. Daarmee sluit Oranje het toernooi zonder overwinning af op de achtste en laatste plaats. Het eerstvolgende wereldkampioenschap wordt over twee jaar gehouden in Zuid-Korea. Voor dat WK wordt het deelnemersveld uitgebreid van acht naar twaalf teams.

           1 2 3 4 5 6 7  R H E
NEDERLAND  0 0 0 0 0 0 0  0 4 4
HONG KONG  0 2 2 0 0 0 X  4 5 1

Pitchers Nederland
Loes Asmus (6): 6-1-5-4

Pitchers Hong Kong
Yik Shan Hung (7): 6-3-4-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page