Nederland in Sénart naar finale

Zonder te spelen heeft Nederland zich vanavond geplaatst voor de finale van het France International Baseball Tournament. In Sénart versloeg Frankrijk in zijn tweede wedstrijd Japan, waarmee de gastheer niet alleen zichzelf, maar ook Nederland hielp aan een plaats in de eindstrijd van dinsdag.

Voor de Franse honkballers was het al de tweede overwinning van het toernooi. Nadat profhonkballer René Leveret via twee homeruns zijn ploeg zaterdag al langs België had geslagen, herhaalde hij dat kunststukje vanavond.

In de vierde inning van de wedstrijd tegen de Japanse amateurploeg sloeg Leveret nu met een homerun drie punten binnen. Hij sloot daarmee een slagbeurt af, waarin Frankrijk een 3-2 achterstand omboog in een 3-9 voorsprong. In de negende inning volgde de vierde homerun van dit toernooi van de honkballer van Sint-Maarten. Hij bracht daarmee Frankrijk op een 4-10 voorsprong.

Klassement

Kazunari Sakamoto bracht in de gelijkmakende negende slagbeurt op een tweehonkslag van Kyohei Kanamaru (3 uit 5) de 5-10 eindstand op het scorebord.
Door dat resultaat gaat Frankrijk nu samen met Nederland met twee overwinningen aan de leiding in het klassement. Japan en België zijn, met respectievelijk één overwinning en geen enkele overwinning, na drie wedstrijden nu al uitgespeeld.

Morgen spelen Nederland en Frankrijk om 19.00 uur in Sénart de laatste poulewedstrijd. De twee teams spelen daarmee om het thuisvoordeel in de finale. Die eindstrijd vindt dinsdagavond eveneens om 19.00 uur plaats. Het is voor het eerst dat het France International Baseball Tournament wordt gehouden. Het toernooi is gesanctioneerd door de wereldhonkbalbond IBAF, waardoor de resultaten meetellen voor de wereldranglijst.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page