Nederlandse honkballers overtuigend langs België

Gianison Boekhoudt produceerde vanmiddag drie hits, waaronder een tweehonkslag en een homerun en sloeg daarmee Nederland naar een klinkende 10-0 overwinning op België in zeven innings. Het was al de tweede overwinning voor Oranje tijdens het France International Baseball Tournament in Sénart.

Na afloop van de tweede wedstrijd van Nederland in Sénart mocht Gianison Boekhoudt de prijs voor de Man of the Match in ontvangst nemen. Al in de eerste inning had de Arubaanse catcher van DOOR Neptunus zijn ploeg op voorsprong geslagen. Na hits van Gilmer Lampe en Nick Urbanus sloeg hij beide ploeggenoten binnen met een tweehonkslag. Hij kon vervolgens zelf voor de 3-0 zorgen op een honkslag van Kalian Sams.

In de derde inning sloeg Boekhoudt opnieuw vol raak. Nu verdween zijn bal over de omheining in het midveld van het stadion in Sénart voor een solohomerun. Even daarvoor waren Gilmer Lampe (tweehonkslag) en Nick Urbanus (honkslag) eveneens opnieuw doeltreffend, waardoor Nederland uit kon lopen naar 5-0.

Lijdensweg

Zonder enkele tegenstand krikte Oranje de voorsprong via vijf hits in de vierde inning op tot 9-0. In de zevende inning maakte Sharlon Schoop uiteindelijk vroegtijdig een einde aan de lijdensweg van België. Hij liep, met één man uit, de 10-0 binnen op een walk-off hit van Michael Duursma, waardoor de wedstrijd na zeven innings kon worden beëindigd.

Pitcher Tom Stuifbergen gooide de eerste twee innings.

Pitcher Tom Stuifbergen gooide de eerste twee innings.
Foto: © Rob Jelsma

De Nederlandse slagploeg kwam vanmiddag tot zestien hits, waaronder drie voor zowel Nick Urbanus (3 uit 3), Gilmer Lampe (3 uit 4) als Gianison Boekhoudt (3 uit 4). Michael Duursma (2 uit 3), Danny Rombley (2 uit 3) en Sharlon Schoop (2 uit 4) waren eveneens op dreef. Schoop, de oudere broer van Major Leaguer Jonathan Schoop, speelde zijn eerste wedstrijd in dienst van Oranje sinds het behalen van de wereldtitel in 2011.

Indrukwekkend

Even zo indrukwekkend als de aanval was ook de verdediging van Nederland. Daarbij was een grote rol weggelegd voor Wendell Floranus. De talentvolle jonge pitcher van Curaçao gooide tot dusver alleen nog voor Oranje in een paar oefenwedstrijden voorafgaand aan de World Baseball Classic van 2013. Nu kwam hij in de derde inning op de heuvel als vervanger voor starter Tom Stuifbergen (2-0-0-0). Hij gooide direct drie man op rij met drie slag uit en kwam uiteindelijk tot vier strikeouts in twee innings.

Tim Verachtert brak in de zesde inning de perfect game van de Nederlandse pitchers op toen reliever Arshwin Asjes vier wijd gooide. Even later sloeg Sam Buelens voor de Belgen de eerste honkslag. DOOR Neptunus-speler Benjamin Dille sloeg in de zevende inning de tweede en laatste honkslag voor België.
Voor België was het al de derde nederlaag op het France International Baseball Tournament. De Belgische selectie van manager Sander Gebruers, met onder meer de UVV-spelers Kenny van den Branden, Dennis de Quint en Dennis Ribbens binnen de gelederen, sluit daarmee het toernooi op de laatste plaats af. Nederland vervolgt het toernooi morgenavond met een wedstrijd tegen Frankrijk.

           1 2 3 4 5 6 7  R  H E
BELGIË     0 0 0 0 0 0 0  0  2 1
NEDERLAND  3 0 2 4 0 0 1 10 16 0

Pitchers België
Thomas de Wolf (4): 0-0-12-1
Jordy van den Heuvel (2): 1-2-2-0
Brian van Gaever (1/3+3 man): 0-1-2-0

Pitchers Nederland
Tom Stuifbergen (2): 2-0-0-0
Wendell Floranus (2): 4-0-0-0
Arshwin Asjes (2): 0-1-1-0
David Bergman (1): 2-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page