Kalian Sams uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler

De Nederlandse international Kalian Sams is vanavond na afloop van het France International Baseball Tournament uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Diegomar Markwell kreeg een prijs voor de beste pitcher.

Met de keuze voor Kalian Sams bleef de Franse speler René Leveret vanavond met lege handen. De profhonkballer van Sint-Maarten rammelde in de finale zijn zesde homerun in vier dagen tijd over de hekken van het stadion in Sénart. Hij kwam dit toernooi tot acht hits (.533) en sloeg tien van de 27 Franse punten binnen.

Toch ging na afloop van de door Nederland met 2-3 gewonnen finale de prijs voor de Meest Waardevolle Speler naar Kalian Sams. De Nederlandse international kreeg de onderscheiding uit handen van Yoshio Yoshida. Het France International Baseball Tournament, ook wel Yoshida Baseball Challenge, was een eerbetoon aan deze voormalig Japanse profhonkballer die tussen 1989 en 1995 manager was van het Franse nationale team.

Nederlandse succes

Kalian Sams was in Sénart met acht hits (.500), waaronder twee tweehonkslagen, de beste slagman van de Nederlandse selectie. Diegomar Markwell completeerde het Nederlandse succes. De pitcher van DOOR Neptunus kwam dit toernooi in één wedstrijd in actie en stond in vijf innings geen enkel punt toe. Hij troefde daarmee Nicolas Dubaut af, die in de finale in vijf innings voor Frankrijk ook geen enkel punt toestond.

De prijs voor de beste slagman ging wel naar een speler uit de Franse ploeg. Maxime Lefevre sloot het toernooi af met negen hits (.642), waaronder drie tweehonkslagen en één driehonkslag en mocht daarvoor een individuele prijs in ontvangst nemen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page