Nederland ook zonder Sulbaran op EK

Juan Carlos Sulbaran is na Roger Bernadina de tweede profhonkballer die zich heeft af moeten melden voor het Europees kampioenschap. Samen met Kevin Moesquit en Quintin de Cuba behoort hij tot de laatste afvallers. Het EK gaat morgen van start.

Sulbaran werd na het einde van de competitie door zijn werkgever Kansas City Royals van het Double A-team Northwest Arkansas Naturals voor de Play-Offs overgeheveld naar het Triple A-team. Sulbaran kwam voor zijn Double A-team in 25 wedstrijden tot een verdiende puntengemiddelde van 3.25 met 116 strikeouts in 127 1/3 inning.

De pitcher van Curaçao heeft zijn seizoen nu vervolgd met Omaha Storm Chasers, dat momenteel speelt tegen Reno Aces om het kampioenschap in de Pacific Coast League. Eerder deze maand werd voor het vierde jaar op rij het American Conference Championship veroverd. In de Play-Offs werd Memphis Redbirds verslagen.
De nieuwe club van Sulbaran won in de finaleserie het eerste duel (2-6), maar verloor de tweede wedstrijd (4-2). Sulbaran is nog niet in actie gekomen voor de club uit Omaha. Als dat wel gebeurt, is dat zijn debuut in de hoogste Minor League-competitie. Later dit jaar gaat de pitcher van Curaçao ook nog spelen voor Tiburones de La Guaira in de Venezolaanse wintercompetitie.

Afvallers

Binnenvelder Kevin Moesquit.

Binnenvelder Kevin Moesquit.
Foto: © Rob Jelsma

Sulbaran krijgt door de verplichtingen met zijn profclub niet de kans om zijn rentree te maken in het Nederlands team. De pitcher speelde tijdens het gewonnen wereldkampioenschap in 2011 voor het laatst voor Oranje. Eerder werd al bekend dat ook Roger Bernadina niet meer beschikbaar is. Hij is door zijn profclub Los Angeles Dodgers opgeroepen voor de Major League.

De andere twee afvallers zijn de voormalig profhonkballers Kevin Moesquit (Mampaey The Hawks) en Quintin de Cuba (Corendon Kinheim). Binnenvelder Moesquit kwam de afgelopen dagen in twee wedstrijden in actie voor Nederland tijdens het France International Baseball Tournament. Hij speelde de volledige eerste wedstrijd tegen Japan als tweede honkman, waarin hij één honkslag in drie slagbeurten sloeg. Een dag later kreeg hij als pinch-hitter in de wedstrijd tegen België drie slag.

Schifting

Ook De Cuba haalde de laatste schifting niet. Zijn diensten werden overbodig door de komst van profhonkballers Shawn Zarraga en Randolph Oduber, die gisteren met zijn profclub kampioen is geworden. De Cuba kwam alleen in de met 10-0 gewonnen wedstrijd tegen België in actie. Daarin bleef de speler van het Haarlemse Kinheim zonder honkslag.

Door het afvallen van Sulbaran heeft pitcher Kelly wel de definitieve selectie gehaald. De speler van DOOR Neptunus maakte aanvankelijk geen deel uit van het Nederlands team voor het Europees kampioenschap, maar werd vlak voor het vertrek naar Senárt alsnog door bondscoach Steve Janssen aan de selectie toegevoegd. De Curaçaose pitcher boekte dinsdagavond in de finalewedstrijd tegen Frankrijk als reliever zijn eerste overwinning voor het Nederlands team.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page