Ook Randolph Oduber met titel naar EK

Profhonkballer Randolph Oduber was er deze week nog niet bij toen het Nederlands team in Frankrijk de titel voor zich opeiste tijdens het France International Baseball Tournament. Niettemin reist ook de Arubaanse buitenvelder met een titel af naar Tsjechië. Met zijn profclub won hij gisteravond het kampioenschap in de Carolina League.

Terwijl Shawn Zarraga en Hainley Statia al eerder met hun Amerikaanse profclub in de Play-Offs waren uitgeschakeld en zich inmiddels in Tsjechië bij de Nederlandse ploeg hadden gevoegd, stond er voor Randolph Oduber nog een wedstrijd uit de Play-Offs op het programma met Potomac Nationals, het Class A-team van Washington Nationals.

De Arubaanse buitenvelder speelt zijn derde seizoen voor dit team uit de Carolina League. In de reguliere competitie kwam Oduber tot 123 honkslagen (.266) en 51 binnengeslagen punten. Hij sloeg dit jaar bovendien zijn meeste homeruns in één seizoen. Zesmaal ramde hij een bal het stadion uit. Maar de belangrijkste homerun sloeg hij gisteravond, tijdens de beslissende wedstrijd om het kampioenschap in de Carolina League.

Mills Cup

In de Play-Offs versloeg Potomac Nationals zijn tegenstander Myrtle Beach Pelicans gisteravond met 5-1. Dat was voldoende voor de derde Mills Cup in de afgelopen zeven jaar. Randolph Oduber, die eerder door bondscoach Steve Janssen aan de Nederlandse selectie voor het Europees kampioenschap was toegevoegd, leidde al in de eerste inning zijn ploeg de juiste weg. Met twee man uit en twee man op de honken joeg hij een pitch van Luis Parra diep over de omheining in het linksveld.

Die vroege 3-0 achterstand kwam Myrtle Beach Pelicans door goede pitching van Potomac Nationals niet meer te boven. De Arubaanse linksvelder kwam in deze beslissende wedstrijd uiteindelijk tot twee honkslagen in drie slagbeurten. De strijd om het 2014 Mills Cup Championship begon voor Potomac Nationals nog slecht. Maar na de nederlaag in de eerste wedstrijd van de best-of-five won het team van Oduber drie wedstrijden op rij om het eerste kampioenschap sinds 2010 te veroveren.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page