Nederland overtuigt opnieuw op EK

Nederland heeft ook zijn tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap overtuigend gewonnen. Onder aanvoering van pitcher Diegomar Markwell werd gastheer Tsjechië met 7-0 verslagen. De wedstrijd werd door de regen ingekort tot vijf innings. Met de Tsjechische honkballers had Oranje nog een Europese rekening te vereffenen. Twee jaar geleden versloeg Tsjechië in de eerste ronde van het Europees kampioenschap de sterke Nederlandse ploeg in tien innings met 2-3. Het was de eerste overwinning op Nederland van Tsjechië in de historie. Ook toen had Oranje de beschikking over profhonkballers Hainley Statia, Curt Smith, Kalian Sams en Nick Urbanus. Twee jaar en vier dagen later stond dit viertal opnieuw in de startende line-up, maar was de ploeg aangevuld met nog een handjevol extra profspelers. Randolph Oduber, Shawn Zarraga, Yurendell de Caster en Sharlon Schoop sloegen vanavond samen zeven van de elf Nederlandse hits. Tweede homerun

Kalian Sams bereikt veilig het tweede honk.

Kalian Sams bereikt veilig het tweede honk.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Het was ook Randolph Oduber, die het bal opende. Gisteren was hij nog de laatste speler die zich meldde bij de selectie van het Nederland team. In zijn eerste wedstrijd was hij de eerste speler die wist te scoren. Hij sloeg de vijfde pitch die hij dit toernooi zag weg voor een honkslag. Met de openingsslagman op de honken, profiteerde Nederland direct. Niet veel later bracht Oduber Oranje op voorsprong na een hit van Curt Smith. Een inning later was de race eigenlijk al gelopen. Hainley Statia sloeg met een honkslag Yurendell de Caster en Sharlon Schoop binnen, waarna Curt Smith op zijn beurt zijn tweede homerun van het toernooi sloeg. Daarmee liep Oranje uit naar 5-0. Punten van opnieuw Oduber (vierde inning) en Kalian Sams (vijfde inning) brachten Nederland zelfs op 7-0. No-hitter Verdedigend kwam Nederland met Diegomar Markwell (2-2-2-0) op de heuvel geen enkel moment in de problemen. Pas in de vijfde inning kon Jakub Malik met een tweehonkslag de no-hitter van Markwell opbreken. Tsjechië kreeg hierna nog lopers op alle honken, maar wist niet te scoren.

De wedstrijd werd gespeeld in slechte weersomstandigheden.

De wedstrijd werd gespeeld in slechte weersomstandigheden.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

De wedstrijd werd gespeeld in slechte weersomstandigheden. Uiteindelijk werd bij het ingaan van de zesde inning besloten om de wedstrijd stil te leggen en uiteindelijk reglementair te beëindigen. Daarmee heeft Nederland ook zijn tweede overwinning op dit Europees kampioenschap binnen. Morgenmiddag vervolgt de ploeg van bondscoach Steve Janssen het toernooi om 15.00 uur met een wedstrijd tegen Griekenland. Nederland kwam tegen Tsjechië tot elf honkslagen, die kwamen van de knuppels van Curt Smith (2 uit 2), Randolph Oduber (2 uit 3), Shawn Zarraga (2 uit 3), Yurendell de Caster (2 uit 3), Hainley Statia (1 uit 2), Kalian Sams (1 uit 2) en Sharlon Schoop (1 uit 3).

          1 2 3 4 5  R  H E
TSJECHIË  0 0 0 0 0  0  2 1
NEDERLAND 1 4 0 1 1  7 11 0

Pitchers Tsjechië Marek Minarik (3 1/3+3 man): 2-2-9-1 Tomas Duffek (1 2/3): 0-0-2-0 Pitchers Nederland Diegomar Markwell (5): 2-2-2-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page