Nederland stijgt op wereldranglijst

Terwijl het Europees kampioenschap in volle gang is, heeft de wereldhonkbalbond IBAF de nieuwe tussentijdse wereldranglijst bekendgemaakt. Daarin is Nederland gestegen naar de vijfde plaats. Met name gelet op het Premier 12 toernooi van volgend jaar is een hoge klassering van belang.

De Europese teams kunnen de komende dagen tijdens het Europees kampioenschap de nodige punten verdienen voor de wereldranglijst. Nederland kan vooral goede zaken doen als het volgende week zondag in Brno de titel voor zich opeist.

Eerder deze week veroverde het Nederlands honkbalteam ook al de hoofdprijs tijdens het France International Baseball Tournament, een toernooi dat eveneens door de IBAF was gesanctioneerd en dat daardoor ook meetelt voor de klassering op de wereldranglijst.

Curaçao

Later dit jaar wordt de definitieve eindrangschikking voor 2014 bepaald. Maar vooralsnog steeg Nederland één positie naar de vijfde plaats. Met een totaal van 394.50 punten heeft Oranje de Dominicaanse Republiek (349.18) op de ranglijst ingehaald. Ook nummer zes Canada passeerde de Dominicaanse Republiek. De top vier bleef met de Verenigde Staten, Japan, Cuba en Chinese Taipei ongewijzigd.

Ook Curaçao is in de nieuwe ranglijst gestegen en staat nu twee plaatsen hoger op de 36e positie. Aruba zakte twee plaatsen naar de 48e positie.

Aanpassing

Voor de puntentelling van de wereldranglijst, waarvoor alleen resultaten op toernooien van de laatste vier jaar tellen, zijn de verdiende punten in 2010 afgetrokken. Dit heeft op verschillende plekken voor veranderingen gezorgd.
Ondertussen wordt een aanpassing van de puntentelling onderzocht om voor meer transparantie te zorgen. Deze aanpassing moet mogelijk al met ingang van 2015 in werking treden.

De wereldranglijst is voor de nationale bonden van groter belang geworden, nu is besloten dat in november 2015 de beste twaalf teams op de wereldranglijst mogen deelnemen aan de Premier 12 in Chinese Taipei. Tijdens dit evenement, waaraan ook profspelers deel kunnen gaan nemen, kunnen teams aanspraak maken op een aanzienlijk bedrag als prijzengeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page