Tweede ruime zege voor Spanje

Na twee speeldagen lijkt Spanje de sterkste tegenstander te worden voor het Nederlands team in de eerste ronde van het Europees  kampioenschap. Nadat de Spaanse honkballers gisteren al ruim wonnen van Griekenland, werd vandaag ook Kroatië eenvoudig verslagen.

Gisteren moesten de Grieken het tegen Spanje al met 3-15 ontgelden. Vandaag was het de beurt aan Kroatië. De arme Kroaten moesten gistermiddag al diep door het stof in de wedstrijd tegen Nederland. Amper bijgekomen van die 2-19 nederlaag in vijf innings, hielden ze nu maar zes innings stand tegen Spanje. En dat terwijl de Kroaat Ross Vukovich het duel nog dapper was begonnen met een solohomerun op de derde pitch van de wedstrijd.

De Spaanse ploeg kwam tot zeventien hits en scoorde onder meer zevenmaal in de derde inning. Daarmee won Spanje uiteindelijk met 18-2. Ook de Spaanse honkballers wisten de bal menigmaal over de hekken te slaan. Het leverde vijf homeruns op, waarvan drie in de derde inning. Jésus Golindano sloeg met twee homeruns vijf ploeggenoten binnen.

Eerste zege

Ivan Kornev scoort in de eerste inning voor Rusland.

Ivan Kornev scoort in de eerste inning voor Rusland.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

In poule B, de poule van Nederland, boekte Rusland vanmiddag zijn eerste zege van het toernooi. Na het 5-0 verlies van gisteren tegen Tsjechië wisten de Russen vandaag wel te winnen van Griekenland. Daarvoor had de ploeg veertien honkslagen nodig, maar werd het ook geholpen door zes Griekse veldfouten.

Nikita Monakhov en Viacheslav Vasilyev sloegen in de derde inning homeruns op rij, terwijl Ivan Kornev (3 uit 4) dit duel vier ploeggenoten binnensloeg. Pitcher Nikita Lobanov (6-2-4-1) kreeg na zes innings de winst op zijn naam. Rusland won met 14-1, waarvan de helft van het aantal punten in de zesde inning werden gescoord.

Titelverdediger

Na de moeizame zege van gisteren had Italië vandaag in poule A een stuk minder moeite met Zweden. Via veertien hits sloeg de titelverdediger een eenvoudige 12-3 zege bij elkaar.

Italië sloeg zijn grootste slag in de derde inning. In deze slagbeurt passeerden maar liefst zes spelers de thuisplaat. Alex Sambucci sloeg met zijn tweede homerun van dit toernooi  drie man binnen. Mario Chiarini (3 uit 4) sloeg twee tweehonkslagen en scoorde ook tweemaal. Bij de Italianen stond Yomel Rivera in zeven innings maar twee honkslagen toe.

Drukke dag

Groot-Brittannië had vandaag een drukke dag. Het team moest in Regensburg tweemaal in actie komen. In alle vroegte stond eerst de inhaalwedstrijd uit poule A tegen Zweden op het programma. Dit duel van gisteren moest door de regen worden afgelast. In de Duitse ochtend leidde Spencer Kreisberg (7-2-2-3) zijn ploeg naar de winst. Hij stond alleen één onverdiend punt toe in de vijfde inning. Toen had Groot-Brittannië, mede door een solohomerun van Mitch Evans, al een 0-2 voorsprong genomen.

In de negende inning beslisten de Britse honkballers de wedstrijd. Bij een 1-3 voorsprong kregen Chris Berset en Mitch Evans vier wijd, waarna Zachary Wiley (3 uit 4) de bal over de hekken sloeg voor de tweede homerun van de wedstrijd. In diezelfde slagbeurt bepaalde Maikel Azcuy met het laatste punt de eindstand op 1-7.

Tie-break

Later op de dag werd Frankrijk de tweede tegenstander van de dag. Groot-Brittannië nam tot tweemaal toe een voorsprong. Eerst via drie punten in de tweede en vervolgens via een punt in de vijfde inning. Maar beide keren wist Frankrijk de achterstand weg te poetsen. Onder meer door solohomeruns van Frederic Hanvi in de derde en achtste inning. Daarmee moest het duel uiteindelijk in de verlenging worden belist. Het werd de eerste wedstrijd met een tie-break dit toernooi.

Daarin hadden de Franse honkballers de beste controle over hun zenuwen. Groot-Brittannië ging in de tiende inning maar liefst driemaal in de fout, waardoor Frankrijk op drie hits vijfmaal kon scoren. Zelf kwam Groot-Brittannië niet verder dan één punt, waardoor de 5-9 nederlaag een feit was. Voor Frankrijk was het de tweede winst van het toernooi, waarmee de ploeg samen met Italië aan de leiding gaat in poule A.

Uitslagen

Poule A
Zweden – Groot-Britannië: 1-7
Italië – Zweden: 12-3
Groot-Britannië – Frankrijk: 5-9 (10 innings)
Duitsland – België:

Poule B
Spanje – Kroatië: 18-2 (6 innings)
Rusland – Griekenland: 14-1 (7 innings)
Nederland – Tsjechië: 7-0 (5 innings)

Programma zondag
15.00 uur: Nederland – Griekenland

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page