No-hitter voor De Wolf op EK

De Belgische pitcher Thomas de Wolf heeft vanmiddag op de derde dag van het Europees kampioenschap een no-hitter gegooid in de met 0-11 gewonnen wedstrijd tegen Zweden. Het duel werd door regen ingekort tot zes innings. Het was de eerste no-hitter op een Europees kampioenschap sinds 7 september 2012.

Als rechtsvelder sloeg De Wolf dit toernooi al twee honkslagen en had hij drie binnengeslagen punten in de eerste wedstrijd tegen Italië. Tegen Duitsland sloeg hij gisteren bovendien een homerun. Vandaag volgde in het Duitse Regensburg ook succes op de pitcherheuvel.

De Wolf, die tussen 2009 en 2011 onder contract stond van New York Mets, gooide in zes innings negen keer drie slag en stond alleen vijf lopers toe op de honken met vier wijd (viermaal) en geraakt werper (één keer).

Italië

In de tweede inning sloeg De Wolf bovendien twee ploeggenoten binnen met een tweehonkslag. Hij scoorde punten in de eerste en tweede Belgische slagbeurt. België produceerde vanmiddag in de Armin Wolf Arena in totaal tien hits, waaronder ook twee voor DOOR Neptunus-speler Benjamin Dille.

De laatste no-hitter op een Europees kampioenschap kwam op naam van Italië. Pitchers Tiago da Silva (vier innings) en Carlos Richetti (één inning) stonden vrijdag 7 september in de wedstrijd tegen Kroatië in vijf innings geen honkslag toe. Italië won uiteindelijk met 0-16.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page