Perfect game voor pitcher Mike Bolsenbroek

Mike Bolsenbroek heeft vanmiddag op de derde speeldag van het Europees kampioenschap voor Nederland een perfect game gegooid. In de wedstrijd tegen Griekenland stond hij zeven innings geen enkele loper op de honken toe. Nederland kwam zelf tot drie homeruns en won met 11-0.

De 27-jarige Bolsenbroek maakte pas in juli van dit jaar tijdens de Haarlemse Honkbalweek zijn debuut voor het Nederlands team. In zijn derde wedstrijd was de voormalig profspeler van het Duitse Regensburg Legionäre vandaag onbespeelbaar. In zeven innings tegen Griekenland stond hij geen enkele loper toe op de honken. Hij gooide bovendien tien keer drie slag, waarvan drie keer op rij in de vierde inning.

Het was voor Nederland nog maar de tiende no-hitter ooit en nog maar de tweede perfect game sinds 1964. De laatste no-hitter voor Nederland werd gegooid in 2010, toen Rob Cordemans en Dave Draijer op het EK samen in zeven innings geen enkele hit toestonden aan Frankrijk.

Geen genade

Felicitaties voor Hainley Statia van Gilmer Lampe.

Felicitaties voor Hainley Statia van Gilmer Lampe..
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Bolsenbroek kon vandaag rekenen op voldoende steun van zijn slagploeg. Op het kleine veld in Ostrava hadden de Nederlandse slagmannen vandaag geen genade met de Griekse honkballers. Gianison Boekhoudt, Yurendell de Caster en Hainley Statia sloegen homeruns. De Caster is daarmee de zevende Nederlandse speler met een homerun geworden op dit EK.

Op het veld van de Tsjechische club Arrows Ostrava vliegen de ballen dit toernooi sowieso opmerkelijk eenvoudig over de omheining. In de eerste twee speeldagen werden op het Europees kampioenschap al 29 homeruns geslagen, waarvan 19 op het veld in Ostrava.

Verschil

De homeruns werden vandaag geslagen in de drie innings waarin Nederland het verschil maakte. In de tweede inning stroomden de honken vol na vrije lopen voor Gilmer Lampe, Dashenko Ricardo en Michael Duursma. Randolph Oduber kwam hierna door met een honkslag voor de eerste twee punten, waarna Gianison Boekhoudt met een homerun Nederland naar 5-0 sloeg. Tweehonkslagen op rij van Kalian Sams en Yurendell de Caster leverden hierna ook nog het zesde punt op.

Kalian Sams slaat raak voor één van de Nederlandse hits.

Kalian Sams slaat raak voor één van de Nederlandse hits.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

In de vierde inning liep Oranje uit naar 10-0. Nu sloeg Yurendell de Caster met een homerun drie punten binnen. Met hem konden ook Hainley Statia (veldfout) en Gianison Boekhoudt (vier wijd) mee over de thuisplaat. Gilmer Lampe (tweehonkslag) kon hierna het verschil op tien punten bepalen na een hit van Nick Urbanus. Hainley Statia zorgde met zijn solohomerun in de zesde inning voor de 11-0 eindstand.

Tweehonderdste interland

In de vijfde inning nam Danny Rombley in het rechtsveld de plaats in van Kalian Sams. Hij speelde vanmiddag tegen Griekenland zijn tweehonderdste interland. Nederland kwam dit duel tot elf honkslagen. Beste slagman werd Yurendell de Caster met een honkslag, tweehonkslag en homeurun in vier slagbeurten. Nick Urbanus (2 uit 4) sloeg een driehonkslag.

Nederland is door dit resultaat na de eerste drie wedstrijden nog altijd ongeslagen. Morgenavond wacht de sterkste tegenstander uit de eerste ronde. Dan wordt om 20.00 uur in Ostrava gespeeld tegen het eveneens nog ongeslagen Spanje.

            1 2 3 4 5 6 7  R  H E
GRIEKENLAND 0 0 0 0 0 0 0  0  0 1
NEDERLAND   0 6 0 4 1 0 X 11 11 0

Pitchers Griekenland
Angelos Argyrodpoulos (1 2/3+2 man): 0-5-3-0
Iason Zachos (2 1/3): 2-1-5-1
Evangelos Orfanakos (2): 0-0-3-0

Pitchers Nederland
Mike Bolsenbroek (7): 10-0-0-0

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page