Nog drie teams ongeslagen op EK

Drie teams gaan vandaag ongeslagen de vierde dag van het Europees kampioenschap in. Evenals Nederland verloren ook Italië (poule A) en Spanje (poule B) tot dusver geen wedstrijd. Bij de Italianen heeft Alex Liddi zich bij de selectie gevoegd. De 26-jarige binnenvelder speelde tussen 2011 en 2013 voor Seattle Mariners 61 wedstrijden in de Major League.

De derde speeldag van het Europees kampioenschap ging vooral de geschiedenisboeken in om de no-hitter van de Belg Thomas de Wolf en de perfect game van de Nederlandse pitcher Mike Bolsenbroek. De Wolf leidde daarmee zijn ploeg naar een 0-11 winst tegen Zweden, terwijl Oranje met dezelfde cijfers won van Griekenland.

Voor België was het de eerste overwinning van dit toernooi. Nederland won tot dusver al zijn drie wedstrijden en gaat daarmee samen met Spanje ongeslagen aan de leiding in poule B. In poule A wonnen ook de Italiaanse honkballers gisteren hun derde wedstrijd op rij.

Tempo

Italië wist gisteravond in Duitsland de eveneens nog ongeslagen Franse ploeg te bedwingen om alleen de eerste plaats in de poule in handen te krijgen. Leveret en co, die vorige week nog voor een historische zege zorgden tegen Nederland, konden drie innings het tempo van de Italianen bijhouden, maar moesten zich hierna gewonnen geven. Franrkijk kwam uiteindelijk tot slechts vier hits, waarvan twee van midvelder Frederic Hanvi. Profhonkballer René Leveret sloeg zelfs geen enkele honkslag.

Dat was bij de Italianen wel anders. Die ploeg kwam tot elf hits, waaronder een homerun van Alex Liddi, de eerste in Italië geschoolde Major Leaguer. Alberto Mineo zette de tussensprint van Italië in. In de derde inning sloeg hij een grandslam-homerun om een 1-2 achterstand om te buigen in een 5-2 voorsprong. Nadat Liddi met zijn homerun een inning later nog eens drie punten binnensloeg, was de wedstrijd gespeeld. Italië won na acht innings met 12-2.

Ongeslagen status

Jesus Ustariz scoort voor Spanje in de wedstrijd tegen Rusland.

Jesus Ustariz scoort voor Spanje in de wedstrijd tegen Rusland.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Spanje hield zijn ongeslagen status vast met zijn derde ruime zege op rij. Nu werd Rusland in zeven innings met 12-0 opzij geschoven. Fernando Martinez bracht Spanje al in de eerste inning met een homerun op een 2-0 voorsprong. Via punten in de derde, vijfde en zesde inning liep de sterke Spaanse ploeg, met veel Venezolaanse en Dominicaanse spelers binnen de gelederen, uit naar de winst.

Pitcher Eric Gonzalez (6-1-5-0) kwam in zes innings geen enkele keer in de problemen. Midvelder Daniel Martinez en korte stop Oscar Angulo sloegen elk met drie hits drie punten binnen.

Pitchersduel

De avondwedstrijd uit poule B werd een pitchersduel tussen Matko Dabo (Kroatië) en Marek Cervenka (Tsjechië). Pas in de slotfase slaagde Tsjechië erin de zwakke Kroaten van zich af te schudden. In de vijfde inning scoorde de ploeg bij een 3 -0 voorsprong driemaal door onder meer een tweepunten-homerun van Jakub Sladek.

Tsjechië won tegen Kroatië zijn tweede wedstrijd.

Tsjechië won tegen Kroatië zijn tweede wedstrijd.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

De genadeklap volgde in de achtste inning. De gastheer scoorde door drie veldfouten van Kroatië maar liefst vijfmaal om de wedstrijd alsnog vroegtijdig te kunnen beëindigen. Met een walk-off homerun sloeg Jiri Marek de laatste twee punten van de wedstrijd binnen: 13-2. De veldspelers van Kroatië maakten dit duel maar liefst negen veldfouten.

Drie slag

Bij de Duitsers gooide Jan-Niclas Stoecklin (12-0-3-1) twaalf keer drie slag in zeven inning om zijn ploeg naar een 9-0 overwinning op Groot-Brittannië te leiden. Stoecklin gooide in de tweede en derde inning zes spelers op rij met drie slag uit.

Ludwig Glaser (tweehonkslag) opende in de tweede inning de score. In de vierde inning vergrootte Philipp Howard met een tweehonkslag de voorsprong tot 3-0. Na vijf Duitse punten in de zevende inning bracht Shawn Larry met een solohomerun in de achtste inning de eindstand op het scorebord.

Uitslagen

Poule A
Zweden – België: 0-11 (6 innings)
Duitsland – Groot-Brittannië: 9-0
Italië – Frankrijk: 12-2 (8 innings)

Poule B
Spanje – Rusland: 12-0 (7 innings)
Nederland – Griekenland:11-0 (7 innings)
Tsjechië – Kroatië: 13-2 (8 innings)

Programma maandag:
20.00 uur: Nederland – Spanje

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page