Drie homeruns voor Italiaan Alex Liddi

De Italiaanse international Alex Liddi heeft zich vandaag in één keer in de kop van het klassement met de meeste homeruns geslagen. In zijn derde wedstrijd op het Europees kampioenschap sloeg Liddi in drie innings tijd drie keer de bal over de hekken om Italië naar de vierde zege op het EK te leiden.

Liddi, die tussen 2011 en 2013 voor Seattle Mariners 61 wedstrijden in de Major League speelde, sloeg eerder dit toernooi in zijn eerste wedstrijd al een homerun. Vandaag volgden er in de wedstrijd tegen Groot-Brittannië nog drie. Daarmee heeft hij het aantal geëvenaard van de Nederlandse international Gianison Boekhoudt.

Zowel de tweede als derde Italiaanse slagbeurt opende Liddi met een solohomerun. In de vierde inning volgde ook zijn derde homerun, nu met één ploeggenoot op de honken. Mede door de inbreng van de voormalig Major Leaguer scoorde Italië vijfmaal in de tweede en viermaal in de vierde inning om al snel op een 0-10 voorsprong te komen. Matia Reginato sloeg op zijn beurt drie tweehonkslagen en sloeg in de vijfde inning de laatste twee Italiaanse punten binnen voor de 1-13 overwinning.

Ongeslagen

Alex Liddi slaat raak voor één van zijn drie homeruns.

Alex Liddi slaat raak voor één van zijn drie homeruns.
Foto: © Ezio Ratti/FIBS

Met die ruime winst in zeven innings op Groot-Brittannië heeft Italië zijn eerste ronde ongeslagen afgesloten. De titelverdediger kan zich nu opmaken voor de busreis van het Duitse Regensburg naar het Tsjechische Brno voor het vervolg van het Europees kampioenschap.

In de andere poule hadden ook Tsjechië en Spanje zich al geplaatst voor de finaleronde. Niettemin stond voor deze twee teams vandaag nog een belangrijke wedstrijd op het programma. Het resultaat uit hun onderlinge duel nemen zij namelijk donderdag mee naar de finalepoule. Met het oog op die tweede ronde deed Spanje goede zaken.

Hoofdklasse

Pitcher Ricardo Hérnandez (4-2-7-1 in 6 2/3 inning), die voor Vaessen Pioniers gooide in de Nederlandse hoofdklasse, leidde Spanje naar een 9-2 winst. Hij werd ondersteund door zijn slagploeg, die al in de eerste twee innings drie punten scoorde. Oscar Angulo bracht Spanje in de eerste inning met een solohomerun op voorsprong. Een inning later sloeg Daniel Martinez met een tweehonkslag nog eens twee Spanjaarden over de thuisplaat.

De winst werd bezegeld in de zesde inning. Bij een 3-2 voorsprong scoorde Spanje vijfmaal, waarbij drie punten werden binnengeslagen door de tweede homerun van Oscar Angulo (3 uit 4). Derde honkman Jésus Golindano sloeg in de zevende inning de derde Spaanse homerun uit deze wedstrijd en zijn vierde van dit toernooi. Daarmee heeft hij evenveel homeruns op zijn naam als Alex Liddi (Italië) en Gianison Boekhoudt (Nederland). In totaal produceerde de Spaanse slagploeg in de eerste ronde van het EK maar liefst veertien homeruns, evenveel als Nederland sloeg in zijn eerste drie wedstrijden.

Uitslagen

Poule A
Frankrijk – België: 5-4
Groot-Brittannië – Italië: 1-13 (7 innings)
Duitsland – Zweden: 12-8

Poule B
Griekenland – Kroatië: 10-0 (7 innings)
Spanje – Tsjechië: 9-2
Rusland – Nederland: 1-12 (8 innings)

Programma woensdag:
Woensdag is een rustdag. Er worden geen wedstrijden gespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page