Frankrijk en Duitsland door naar finalepoule

Italië, Frankrijk en Duitsland worden vanaf donderdag de tegenstanders van Nederland in de tweede ronde van het Europees kampioenschap. Na Italië plaatsten vandaag ook Frankrijk en Duitsland zich in poule A voor de finalepoule. Fransman Felix Brown sloeg zijn ploeg met een walk-off homerun naar de tweede ronde.

Eerder verzekerden in poule B Nederland, Spanje en Tsjechië en in poule A Italië zich al van een plaats in de finaleronde. Deze zes teams spelen vanaf donderdag in het Tsjechische Brno nog een enkele competitie, waarbij het onderlinge resultaat uit de eerste ronde mee wordt genomen.

Nederland start de tweede ronde donderdag met een wedstrijd tegen Duitsland. Een dag later is Frankrijk de tegenstander. Zaterdag wordt de tweede ronde afgesloten met een wedstrijd tegen Italië. De finale van het Europees kampioenschap is zondagmiddag om 15.00 uur.

Walk-off homerun

Frankrijk en België openden de laatste speeldag uit de eerste ronde met een belangrijke onderlinge wedstrijd. De twee teams speelden voor een plaats in de finaleronde. Hoewel Frankrijk de beste papieren leek te hebben, ging België vanmiddag in Regensburg met een 3-4 voorsprong de negende inning in.

Met één man uit en Arthur Paturel (geraakt werper) op de honken sloeg Felix Brown in de negende Franse slagbeurt de bal over de omheining van de Armin Wolf Arena. Zijn walk-off homerun bracht niet alleen Frankrijk in de finalepoule, maar heeft er ook voor gezorgd dat de Duitsers al zeker zijn van een plaats bij de beste zes. Duitsland speelt vanavond zijn laatste thuiswedstrijd in Regensburg tegen Zweden. Maar ook bij verlies is de ploeg al zeker van de finalepoule.

Grote dag

Bij Frankrijk had korte stop Felix Brown een grote dag. Hij sloeg in de eerste inning met een honkslag al Maxime Lefevre binnen, waarna hij zelf voor het tweede punt kon zorgen. Drie innings later sloeg Brown met een opofferingsslag Arthur Paturel binnen voor zijn tweede binnengeslagen punt.

België kwam terug in de wedstrijd via drie runs in de zevende en één in de achtste inning. In die zevende inning sloeg Benjamin Dille met een tweehonkslag twee ploeggenoten over de thuisplaat. De euforie was echter van korte duur. In de negende inning sloeg Felix Brown, met opnieuw Arthur Paturel op de honken een bal van UVV-pitcher Kenny van den Branden het stadion uit voor de 5-4 winst.

Eentonig

Zo spannend als het vandaag in Regensburg was, zo eentonig was de wedstrijd in het Tsjechische Ostrava. Panagiotis Sykaras gooide in zeven innings maar liefst dertien keer drie slag en stond geen enkel punt toe in de 10-0 shut-out van Griekenland tegen Kroatië. Het leverde nog maar de eerste Griekse winst van dit Europees kampioenschap op.

De verdediging van Kroatië ging in vijf van de zeven innings in de fout, waardoor uiteindelijk zes Griekse punten als onverdiend de boeken in gingen. Catcher Chris Christopoulos scoorde vier van de tien punten voor zijn ploeg.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page