Nederland start tweede ronde tegen Duitsland

De Nederlandse honkballers openen, na de rustdag van vandaag, morgenavond de tweede ronde van het Europees kampioenschap met een wedstrijd tegen Duitsland. In de ochtend spelen Italië en Spanje de eerste wedstrijd uit de finaleronde. De wedstrijden uit Tsjechië zijn via een webcam te volgen.

Zes teams hebben zich de afgelopen dagen geplaatst voor de finaleronde. Ook Frankrijk en Tsjechië spelen om een plaats in de finale. Kroatië, Zweden, Groot-Brittannië, Zweden, België en Rusland maken donderdag en vrijdag uit wie op de plaatsen zeven tot en met acht eindigen.

Vandaag is voor alle teams een rustdag, die onder meer wordt gebruikt om te reizen. De Nederlandse ploeg reist vandaag van Ostrava ruim 170 kilometer richting het zuidwesten naar Brno. Het is ook voor het eerst dat alle deelnemers in Tsjechië verblijven. Met de 12-8 overwinning van gisteren door Duitsland tegen Zweden is een einde gekomen aan het Europees kampioenschap in het Duitse Regensburg.

Webcam

De finaleronde en de verliezersronde worden allebei gespeeld in Tsjechië. De strijd om de bovenste zes plaatsen wordt gestreden in Brno. De wedstrijden uit de verliezerspoule worden gespeeld in Trebic en Blansko. Hiermee komen naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst beelden beschikbaar van het EK uit Tsjechië. Zowel het veld van Třebíč Nuclears als Draci Brno beschikken op het veld over een webcam met zeer goede kwaliteit.

In de finaleronde speelt Nederland nog wedstrijden tegen de drie sterkste teams uit poule A. Als winnaar van poule B start Oranje donderdagavond om 19.00 uur tegen Duitsland. Op vrijdag begint Nederland al om 11.00 uur tegen Frankrijk, het team dat Nederland eerder deze maand nog verrassend versloeg tijdens het France International Baseball Tournament. Op zaterdag sluit de ploeg van bondscoach Steve Janssen de finaleronde af met een wedstrijd tegen Italië. Ook dit duel start om 19.00 uur.

Eindstrijd

De nummers één en twee uit de finalepoule plaatsen zich voor de eindstrijd, die zondag om 15.00 uur wordt gespeeld. De teams uit de finaleronde nemen hun onderlinge resultaten uit de eerste ronde mee. Dit betekent dat Oranje in de finalepoule evenals Italië al met twee overwinningen bovenaan staat. Dit zijn de 7-0 overwinning op Tsjechië en de 19-7 winst tegen Spanje. Italië neemt de winst op Frankrijk (12-2) en Duitsland (5-1) mee.

De afgelopen twee edities stonden Italië en Nederland tegenover elkaar in de finale. Dat leverde in beide gevallen winst op voor de Italiaanse ploeg: 8-3 in 2012 en 8-4 in 2010. In 2007 werd gespeeld zonder finale en werd Nederland voor het laatst Europees kampioen. Italië eindigde in dat jaar verrassend als zevende.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page