Italië op EK te sterk voor Spanjaarden

Italië is vandaag goed begonnen aan de tweede ronde van het Europees kampioenschap. De titelverdediger boekte in Brno een belangrijke zege tegen Spanje. In de achtste inning trokken de Italianen met 6-4 de winst naar zich toe. Later vandaag komt ook Nederland voor het eerst in actie in de wedstrijd tegen Duitsland.

Ruim een week nadat Italië en Spanje tegenover elkaar stonden in de finale van de Italian Basebeball Week troffen de twee sterke Europese teams elkaar vandaag weer. Dinsdag 9 september versloeg Spanje in die eindstrijd Italië nog met 2-5. Maar vandaag moesten de Spaanse honkballers lang wachten om te kunnen scoren.

Pitcher Carlos Richetti (8-1-2-2) was vijf innings lang onbespeelbaar. Hij stond geen honkslag toe en gooide zeven keer drie slag tegen Spanje ,dat in de eerste ronde nog tot een teamslaggemiddelde was gekomen van .410 met veertien homeruns en 61 punten.

Steun

De 31-jarige pitcher van het Italiaanse Nettuno 2 kreeg steun van zijn slagploeg. Via punten in de tweede, derde en vijfde inning liep Italië uit naar een 4-0 voorsprong.

Alex Liddi.

Alex Liddi.
Foto: © Ezio Ratti/FIBS

Niettemin kreeg Spanje in de zesde inning de kans om terug in de wedstrijd te komen. Pitcher Richetti moest zijn eerste honkslagen toestaan aan Franklin Tavarez en Oscar Angulo. Dat leverde al het eerste Spaanse punt op en bracht reliever Yovanni D’Amico op de heuvel. Hij zag zijn tweede pitch over de hekken verdwijnen. Met zijn homerun bracht Francisco Figueroa twee punten binnen om de achterstand te verkleinen tot 4-3.

Gelijke hoogte

Spanje kon in de zevende inning zelfs op gelijke hoogte na een punt van Blake Ochoa (tweehonkslag) op het pitchen van Patrick Venditte, inmiddels de vierde Italiaanse pitcher.

In de achtste inning konden de Italianen echter alsnog het vege lijf redden. Alberto Mineo kreeg als eerste slagman in deze slagbeurt vier wijd, waarna hij het winnende punt kon scoren op een tweehonkslag van Lorenzo Avagnina. Stefano Desimoni, die al punten had gescoord in de derde en vijfde inning sloeg hierna Avagnina binnen om de eindstand te bepalen op 6-4. Closer Tiago De Silva gooide hierna twee strikeouts in de negende inning voor de save.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page