Tsjechië blijft in de race voor finale

Tsjechië heeft zich met een opmerkelijk ruime 3-14 overwinning op Frankrijk in de race gehouden voor een plaats in de finale. Om die eindstrijd te halen, moeten de Tsjechen nog wel onder meer van Italië winnen. België legde vanavond beslag op de zevende plaats.

Van Tsjechië en Frankrijk had laatstgenoemde vandaag de beste papieren voor een plaats in de finale. Winst vanavond op Tsjechië en een overwinning morgen op Nederland hadden de Franse honkballers praktisch in de eindstrijd gebracht. In Brno kon Frankrijk tegen de gastheer echter geen enkel moment imponeren.

Felix Brown hield zijn ploeg met een punt en binnengeslagen punt na een driehonkslag nog wel heel even in de race, maar vanaf de zesde inning liepen de Tsjechen snel uit. Bij een 2-3 voorsprong scoorde Tsjechië viermaal in de zesde en zelfs zeven keer in de zevende inning om de wedstrijd vroegtijdig te kunnen beëindigen: 3-14.

Homeruns

Voor Tsjechië sloegen Matei Hejma (2 uit 5 met vijf binnengeslagen punten) en Jakub Sladek (4 uit 5 met vier binnengeslagen punten) elk twee homeruns. Hejma eerst met één man aan boord in de eerste inning en Sladek in de vijfde inning. In de zesde inning sloeg het tweetal nog eens homeruns op rij. Jakub Malik bracht met zijn tweepuntenhomerun in de zevende inning het totaal aantal Tsjechische runs op veertien.

Door de winst houdt Tsjechië een theoretische kans op een plaats in de finale. Dan moet morgen wel van titelverdediger Italië worden gewonnen. Ook Frankrijk heeft nog altijd zicht op een plaats in de eindstrijd. De Franse honkballers kunnen zich bij winst op Nederland (morgen) en Spanje (zaterdag) zondag voor de finale melden.

België zevende

België (poule A) en Rusland (poule B) eindigden allebei op de vierde plaats in de eerste ronde. België won twee wedstrijden, terwijl Rusland met één zege op onderling resultaat tegen Kroatië en Griekenland als vierde eindigde. Die eindklassering was niet voldoende voor de finalepoule, maar wel voor rechtstreekse plaatsing voor de strijd om de zevende en achtste plaats.

In het Tsjechische Blansko stond pitcher Kevin de Smedt (4-4-1-1) in vijf innings slechts één honkslag toe, terwijl Jamie Verheyleweghen (2 uit 4) en Benjamin Dille (2 uit 3) elk driemaal scoorden en twee ploeggenoten binnensloegen. België opende de score met vier punten in de derde inning en liepen vervolgens uit naar de 2-12 zege in acht innings.

Verliezerspoule

In de verliezerspoule gaat Groot-Brittannië na de eerste dag aan de leiding. De Britse honkballers wonnen met 10-4 van Griekenland en staan nu met twee zeges bovenaan in het klassement. Pitchers Spencer Kreisberg en Gavin Marshall gooiden samen dertien keer drie slag in acht innings, terwijl Chris Berset (vijfde inning) en Mitch Evans (achtste inning) homeruns sloegen.

Zweden verspeelde in de wedstrijd tegen Kroatië tot drie keer toe een voorsprong en kreeg bij een 11-10 achterstand in de negende inning nog alle honken vol met slechts één uit. Maar uiteindelijk gaven de Kroatische honkballers hun voorsprong niet meer uit handen. Voor Kroatië was het de eerste winst in het klassement van de verliezerspoule.

Uitslagen

Uitslagen finalepoule
Italië – Spanje: 6-4
Frankrijk – Tsjechië: 3-14 (7 innings)
Duitsland – Nederland: 4-10

Om de 7e en 8e plaats:
Rusland – België: 2-12 (8 innings)

Uitslagen verliezerspoule
Kroatië – Zweden: 11-10
Groot-Brittannië – Griekenland: 10-4

Programma vrijdag:
12.00 uur: Nederland – Frankrijk

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page