Zweden en Kroatië degraderen op EK

Zweden en Kroatië zijn dit Europees kampioenschap op de respectievelijk elfde en twaalfde plaats geëindigd en zijn daarmee gedegradeerd naar het kwalificatietoernooi. Groot-Brittannië werd vandaag ongeslagen winnaar van de verliezerspoule.

Profpitcher Jake Esch gooide vandaag voor de Britse nationale ploeg een perfect game totdat hij in de achtste inning van de wedstrijd tegen Kroatië werd gewisseld. Hij leidde zijn ploeg naar de eerste plaats in de verliezersronde. Daarmee is Groot-Brittannië op dit Europees kampioenschap als negende geëindigd. Griekenland wist zich met een tiende plaats eveneens in de A-poule te handhaven.

Zweden en Kroatië, die evenals Griekenland, slechts één overwinning in de verliezersronde behaalden, eindigden op de respectievelijk de elfde en twaalfde plaats. Zij moeten zich nu door middel van kwalificatietoernooien opnieuw plaatsen voor het EK voor A-landen.

Perfect game

Groot-Brittannië boekte vandaag zijn derde zege in de verliezersronde. Kroatië werd met 9-0 verslagen. Jake Esch gooide een perfect game totdat hij in de achtste inning op de heuvel werd vervangen. De profpitcher, die sinds 2011 onder contract staat van Florida Marlins, stond dit duel geen enkele loper toe op de honken en gooide tien keer drie slag, waarvan vijf keer op rij. Op closer Dan Cooper sloeg pinch-hitter Mario Manojlov in de negende inning de enige Kroatische honkslag.

Chris Berset bracht Groot-Brittannië met een tweehonkslag in de eerste en een solohomerun in de vierde inning op een 2-0 voorsprong, waarna Zachary Wiley de aanval overnam. Hij sloeg op zijn beurt met tweepitters in de vijfde en zesde inning Groot-Brittannië naar 5-0. Vier punten in de achtste inning brachten de eindstand op 9-0.

Beslissend

Zweden versloeg in zijn laatste wedstrijd op het EK Griekenland.

Zweden versloeg in zijn laatste wedstrijd op het EK Griekenland.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Eerder op de dag verloor Griekenland met 0-2 van Zweden. De Griekse honkballers profiteerden echter van de winst van Groot-Brittannië, waardoor zij op onderling resultaat alsnog hun plaats in de A-poule konden behouden. Zweden opende tegen Griekenland de score na een driehonkslag van Magnus Pilegard, die vervolgens werd binnengeslagen door Peter Johannessen. Met volle honken kreeg niet veel later Pontus Bystrom de bal op het lichaam, waardoor Adam Sorgi voor de 0-2 kon zorgen. Het bleek beslissend, want in het restant van het duel wisten beide teams niet meer te scoren.

Zweden kwam nog tot slechts vijf honkslagen op de Griekse pitcher Panagiotis Sykaras (12-1-7-1), die een volledige wedstrijd gooide en twaalf tegenstanders wegzette met drie slag. De winst ging echter naar zijn Zweedse tegenstander. Ook Joakim Klasson (4-1-3-1) gooide het complete duel. Hij stond pas de eerste honkslag toe in de vijfde inning en kreeg hierna alleen nog twee hits tegen in de zevende inning.

Uitslagen verliezerspoule
Griekenland – Zweden: 0-2
Groot-Brittannië – Kroatië: 9-0

Eindstand
7. België
8. Rusland
9. Groot-Brittannië
10. Griekenland
11. Zweden
12. Kroatië

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page