Shawn Zarraga in 2015 naar Spring Training

Goed nieuws voor catcher Shawn Zarraga. De Arubaanse honkballer uit het Nederlands team, op dit moment bij de beste slagman bij Oranje tijdens het Europees kampioenschap, heeft in Brno een uitnodiging ontvangen voor Spring Training van de hoofdmacht van Milwaukee Brewers.

Shawn Zarraga is één van de drie catchers die met de nationale Nederlandse ploeg momenteel in Tsjechië verblijft voor deelname aan het Europees kampioenschap. In Ostrava en Brno won Oranje zijn eerste zes wedstrijden. Zarraga speelde in vier duels en sloeg daarin acht honkslagen (.615), bracht zes punten binnen en scoorde viermaal.

Gisteren kreeg de 25-jarige Zarraga in Brno het bericht dat zijn profclub Milwaukee Brewers het contract met hem wil verlengen. De Arubaanse catcher was na dit seizoen free-agent geworden. De Nederlandse international heeft bovendien een uitnodiging ontvangen om begin volgend seizoen in Phoenix deel te nemen aan Spring Training van de hoofdmacht van Milwaukee Brewers.

Debuut

Het is de tweede keer dat Zarraga met de hoofdmacht deelneemt aan Spring Training. Vorig jaar werd hij kort als back-up catcher opgeroepen, maar kwam hij niet uit in een officiele Cactus League-wedstrijd. Die kans krijgt hij als non-roster invitee volgend seizoen wel.

Hierdoor kan Zarraga bovendien volgend jaar aan zijn achtste profseizoen bij de club uit Milwaukee beginnen. Dit jaar maakte hij zijn debuut in de hoogste Minor League-competitie. Zarraga speelde zeventien wedstrijden voor het Triple A-team Nashville Sounds, waarin hij tot een slaggemiddelde van .213 kwam.

Indrukwekkend

Het grootste deel van het seizoen speelde Zarraga echter voor Hunstville Stars, het Double A-team van Milwaukee Brewers. In zijn tweede seizoen bij deze club kwam hij in 75 wedstrijden tot een indrukwekkend slaggemiddelde van .330 met dertig binnengeslagen punten.

Free-agent Zarraga is al vroeg zeker van een nieuwe contract. Dat heeft er alles mee te maken dat Milwaukee Brewers de beschikking wil hebben over de honkballer van Aruba voor de Arizona Fall League. Om die reden moest Zarraga eerst een nieuw contract ondertekenen.

Taxi squad

In de AFL wordt Zarraga een zogenaamde taxi squad speler voor Glendale Desert Dogs. In die rol speelt hij geen wedstrijden, maar kan hij in het geval van blessures of dubbele wedstrijden worden opgeroepen en aan het team worden toegevoegd.

Ook korte stop Jurickson Profar (Surprise Saguaros) en catcher Spencer Kieboom (Mesa Solar Sox) hebben een uitnodiging ontvangen voor de Arizona Fall League. De deelname van Profar is afhankelijk van het herstel van de honkballer van Curaçao, die door een zware schouderblessure het volledige seizoen miste. De verwachting is dat Profar halverwege de AFL zijn rentree kan maken. Na afloop van die competitie neemt hij ook deel aan de Dominicaanse wintercompetitie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page