Curt Smith uitgeroepen tot MVP

Hij was in 2011 al de Meest Waardevolle Speler tijdens het wereldkampioenschap, vandaag is Curt Smith ook de beste speler geworden van het Europees kampioenschap. Na afloop van de met 6-3 gewonnen finale mocht de eerste honkman van het Nederlands team in Brno de prijs in ontvangst nemen. In totaal gingen vijf prijzen naar de Nederlandse ploeg.

Profhonkballer Smith werd de afgelopen week één van de belangrijkste spelers in de selectie van bondscoach Steve Janssen. Maar liefst viermaal sloeg hij een homerun in de eerste en tweede ronde. Vandaag ramde hij nog eens twee keer de bal over de omheining in de finale tegen Italië.

In zeven wedstrijden kwam de speler uit de organisatie van St. Louis Cardinals tot dertien honkslagen (.448) met veertien binnengeslagen punten en evenzoveel gescoorde runs. Hij werd daarmee na afloop van het Europees kampioenschap uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.
Tijdens de prijsuitreiking mocht Smith bovendien de prijs in ontvangst nemen voor de meeste gescoorde punten. Hij won daarmee twee van de vijf individuele prijzen die naar de nieuwe Europees kampioen ging.

Beste pitcher

Mike Bolsenbroek werd op zijn eerste Europees kampioenschap uitgeroepen tot beste pitcher. Hij gooide twee complete wedstrijden en stond in zestien innings geen enkel punt toe. Tegen Griekenland gooide Bolsenbroek bovendien een historische perfect game. De honkballer uit Apeldoorn, die speelt voor het Duitse Regensburg Legionaere, kwam tot zestien keer drie slag, slechts twee keer vier wijd en stond maar drie honkslagen toe. Hij diende daarmee bovendien titelverdediger Italië de eerste nederlaag op een EK toe sinds 29 juli 2010. De Spaanse pitcher Eric Gonzalez kreeg een prijs voor de meeste wins. Hij won, evenals Bolsenbroek, twee wedstrijden.

Gianison Boekhoudt ontving een persoonlijke prijs voor de meeste binnengeslagen punten (15). Hij sloeg met vijf hekklappen ook de meeste homeruns van het toernooi, maar de prijs ging uiteindelijk naar de Tsjech Jakub Sladek, die datzelfde aantal haalde, maar daarvoor wel drie slagbeurten meer nodig had. Kalian Sams wist dit toernooi de meeste honken te stelen. Hij was vijf keer succesvol in evenzoveel pogingen.

Beste slagman

Beste slagman werd Oscar Angulo. De Spaanse international sloeg in acht wedstrijden negentien honkslagen (.543), waaronder vier homeruns.

Alessandro Vaglio zorgde op de slotdag alsnog voor een klein Italiaanse succesje. Hij werd uitgeroepen tot beste verdedigende speler van het toernooi. De Italiaanse tweede honkman maakte dit EK slechts één fout en maakte acht keer een dubbelspel.

Individuele prijzen
Meest Waardevolle Speler: Curt Smith (Nederland)
Beste verdedigende speler: Alessandro Vaglio (Italië)
Beste slagman: Oscar Angulo (Spanje)
Beste pitcher (ERA): Mike Bolsenbroek (Nederland)
Beste pitcher (winst/verlies): Eric Gonzalez (Spanje)
Meeste binnengeslagen punten: Gianison Boekhoudt (Nederland)
Meeste homeruns: Jakub Sladek (Tsjechië)
Meeste gestolen honken: Kalian Sams (Nederland)
Meeste gescoorde punten: Curt Smith (Nederland)

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page