DSS kampioen in de overgangsklasse

DSS is vanmiddag in eigen huis kampioen geworden van de overgangsklasse. In een zinderende wedstrijd tegen Twins werd het 8-7 voor de Haarlemse ploeg, nadat gisteren in Oosterhout nog kansloos verloren werd met 5-0. Door dit resultaat mag het team van hoofdcoach Frank Koot zich nu op gaan maken voor de best-of-five om promotie naar de hoofdklasse.

Een mooier affiche had het laatste weekeinde in de overgangsklasse niet kunnen hebben: De nummer één (DSS) en nummer twee (Twins) tegenover elkaar in twee wedstrijden om het kampioenschap. De Haarlemse ploeg had weliswaar drie punten voorsprong, maar vorige onderlinge confrontaties hadden wel uitgewezen dat het geen garantie voor de titel hoefde te betekenen.

Gisteren bleek dat in Oosterhout weer eens te meer. De Australische pitcher Daniël Schmidt kreeg voor Twins slecht slechts drie honkslagen tegen, waarmee het team van hoofdcoach Ralph Milliard geen moment in de problemen kwam.

Ander scenario

De aangooi op het eerste honk komt te laat.

De aangooi op het eerste honk is op tijd, de loper is uit.
Foto: © Robert Bos

In Haarlem was er echter een heel ander scenario. Vanmiddag kon startend werper voor DSS, Jorn van Ingen, niet voorkomen dat de thuisploeg in de eerste inning al achter kwam met 0-1. In de tweede inning maakte DSS gelijk en de opvolgende slagbeurten liepen de Haarlemmers zelfs uit naar 8-2. Inmiddels was Tim Roodenburg namens DSS op de heuvel gekomen in de laatste fase van de wedstrijd. Twins liet zien een taaie ploeg te zijn. De 8-2 voorsprong van DSS slonk tot 8-7 voordat een derde nul de Brabantse opmars een halt toeriep.

Door het kampioenschap in de overgangsklasse heeft DSS nu het recht om te spelen om promotie tegen Mampaey The Hawks, de hekkensluiter uit de hoofdklasse. Deze best-of-five gaat zaterdag 27 september van start in Dordrecht. Vorig jaar speelde Twins nog om promotie naar de hoofdklasse, maar verloor de club uit Oosterhout de best-of-five met 3-2 van AdoLakers.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page