Albies uitgeroepen tot Player of the Year

De talentvolle Ozhaino Albies heeft al in zijn eerste profseizoen een onderscheiding ontvangen. De pas zeventienjarige korte stop van Curaçao werd door zijn club Atlanta Braves uitgeroepen tot Player of the Year van het Rookie League-team Danville Braves.

Albies werd zaterdag op Turner Field in Atlanta tijdens Future Stars Night samen met andere talenten uit de organisatie gehuldigd door Atlanta Braves. Dat gebeurde voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen New York Mets.

Van elk Minor League-team ontving de beste pitcher en de beste speler tijdens een officiële ceremonie een onderscheiding. Naast Albies werd ook binnenvelder Ray-Patrick Didder gehuldigd. De honkballer van Aruba werd uitgeroepen tot Player of the Year van Culf Coast Braves. De prijzen werd zaterdag uitgereikt door onder meer vice-voorzitter en general manager Frank Wren.

Hoge ogen

Albies nam vorig jaar deel aan de MLB Amateur Prospect Showcase in San Cristobal. Naar aanleiding van zijn optreden in de Dominicaanse Republiek kreeg de honkballer van Curaçao vorig jaar juli een contract aangeboden door Atlanta Braves.

In zijn eerste profseizoen gooide Albies hoge ogen. De nog maar zeventienjarige Albies starte voor GCL Braves, maar kon na negentien wedstrijden en 24 honkslagen (.381) al direct zijn koffers pakken. De rest van het seizoen maakte hij af bij het hogere Rookie League-team Danville Braves. Daar sloeg de kleine binnenvelder nog eens 48 hits in 38 wedstrijden (.356). Albies sloeg veertien punten binnen en wist vijftien honken te stelen in achttien pogingen. Hij maakte slechts dertien fouten in zijn 53 wedstrijden.

Profdebuut

Ray-Patrick Didder werd uitgeroepen tot beste speler van GCL Braves, dat uitkomt in de Gulf Coast Rookie League. De negentienjarige korte stop uit Oranjestad had vorig jaar zijn profdebuut gemaakt in de Dominicaanse zomercompetitie, maar speelde dit hele seizoen voor het Rookie League-team van Atlanta Braves in de Amerikaanse Minor League. Didder kwam in 45 wedstrijden tot 43 honkslagen (.274) met zestien binnengeslagen punten.

In totaal ontvingen zaterdag acht pitchers en acht veldspelers een onderscheiding. Jason Hursh werd door Atlanta Braves uitgeroepen tot Pitcher of the Year. Jose Peraza werd Organizational Player of the Year.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page