Pitcher Matz Schütte tekent profcontract

De zestienjarige Matz Schütte heeft zaterdag een profcontract getekend bij Minnesota Twins. De honkballer uit Almere vertrekt eind oktober naar Australië om voor zijn nieuwe club te beginnen aan het het Major League Baseball Australian Academy Program (MLBAAP).

Schutte maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdklasse voor Mr.Cocker HCAW. Hij was zondag 24 augustus startend pitcher in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks. Zondag 14 september werd hij met het talentvolle Rookie League-team van de Bussumse club kampioen.

De lange pitcher, begonnen bij Almere’90 en via Scimitars terechtgekomen bij HCAW, staat al langer in de belangstelling van diverse profclubs. Uiteindelijk verkoos Schütte het aanbod van Minnesota Twins boven dat van Baltimore Orioles.

Florida

Eind oktober vertrekt Schütte voor vier maanden naar Australië voor het Major League Baseball Australian Academy Program. Na afloop van de MLBAAP bekijkt Minnesota Twins voor het seizoen of Schütte weer terugkeert naar Australië, of zich kan melden in Florida.

De afgelopen jaren heeft Schütte deelgenomen aan de European Academy van Major League Baseball. Dit jaar was hij één van de elf Nederlandse talenten in het Italiaanse Tirrenia. Ook nam hij eerder dit jaar in Hoofddorp deel aan het MLB Pitching en Hitting Mini-Camp en in Italië met het Nederlands AAA-team aan het MLB Academy Tournament.

Beste pitcher

Als jeugdinternational won Schütte onder meer de Europese titel met het Nederlands AA-team in 2012. Tijdens dat EK werd de talentvolle honkballer uit Almere uitgeroepen tot beste pitcher van het toernooi.

Vorig jaar nam Schütte met het AAA-team deel aan het EK in het Tsjechische Praag, waar Oranje als derde eindigde. Hij speelde in dat team samen met onder meer Rachid Engelhardt, Tom de Blok, Ruar Verkerk en Misja Harcksen, die inmiddels ook allemaal een profcontract tekenden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page