Seizoen Balentien in Japan voorbij

Het seizoen voor Wladimir Balentien zit erop. De dertigjarige honkballer van Curaçao heeft gisteren in het Tokyo Dome zijn laatste wedstrijd van dit jaar voor Yakult Swallows gespeeld in de Japanse profcompetitie. Hij keert terug naar de Verenigde Staten, waar hij mogelijk een operatie moet ondergaan.

Wladimir Balentien werd al het gehele seizoen gehinderd door blessures. Daardoor miste de Nederlandse international, drievoudig Homerun King in de Japanse Central League, een groot deel van de wedstrijden van zijn club Yakult Swallows. Hij werd zelfs kortstondig van het actieve roster gehaald.

Daardoor kwam Balentien in zijn vierde seizoen in de Japanse Nippon Professional Baseball ook geen enkel moment in de buurt van het record van zestig homeruns, dat hij vorig jaar neerzette. Balentien speelde 112 wedstrijden en kwam tot 31 homeruns, wat wel een evenaring was van zijn aantallen in 2011 (140 wedstrijden) en 2012 (106 wedstrijden).

Onderzoek

Gisteren speelde Balentien zijn laatste wedstrijd. In het met 6-7 gewonnen duel tegen Yomiuri Giants sloeg hij als linksvelder één honkslag in drie slagbeurten. Hij bracht daarmee zijn slaggemiddelde op .301. Balentien keert nu terug naar de Verenigde Staten voor onderzoek op dinsdag 30 september aan zijn linker achillespees. Als een operatie nodig is, is de verwachting dat het herstel van Balentien ongeveer zes maanden zal gaan duren. Hij moet op tijd fit zijn om aan het begin van het nieuwe seizoen zijn rentree te maken.

Door het vertrek wint Balentien voor het eerst sinds zijn debuut in de Japanse profcompetitie niet de titel voor meeste homeruns in de Central League. Die gaat nu hoogstwaarschijnlijk naar Brad Eldred, die tot dusver 35 homeruns sloeg voor Hiroshima Toyo Carp. Het reguliere seizoen in Japan loopt nog door tot maandag 6 oktober.  Yakult Swallows staat momenteel op de zesde en laatste plaats in de Central League. Gisteren heeft manager Junji Ogawa  om die reden laten weten zijn taken na dit seizoen neer te leggen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page