DSS onbevangen series tegen The Hawks in

Het Haarlemse DSS gaat zaterdag onbevangen de promotie/degradatie series in. Afgelopen zondag werd de Haarlemse ploeg kampioen in de overgangsklasse na winst op medetitelkandidaat Twins uit Oosterhout. In een best-of-five speelt de ploeg van coach Frank Koot nu tegen Mampaey The Hawks om een plek in de hoofdklasse. Koot: “We gaan gewoon kijken waar het schip strandt”.

Tussen het feestgedruis na het behaalde kampioenschap staat een tevreden coach. “In de afgelopen twee jaar dat ik samen met Harry van Vilsteren dit team coach, is er een hoop gebeurd”, blikt Frank Koot terug. “Ik kan alleen maar trots zijn op deze groep.”

De Haarlemse ploeg was dit jaar met een duidelijk doel aan het seizoen gestart. Koot: “We zijn vorig jaar begonnen met deze ploeg. Er zijn toen een hoop nieuwe spelers gekomen. Het is zoals ik eerder heb gezegd een echte vriendenploeg. Maar dit jaar moest het er echt uitkomen. Wij stonden in principe het hele jaar bovenaan. Uiteindelijk is het dan gelukt. Dat is voor de club en spelers natuurlijk fantastisch.”

Niet onopgemerkt

DSS-hoofdcoac Frank Koot

DSS-hoofdcoach Frank Koot
Foto: © Rob Jelsma

Het succes van DSS is ook door de buitenwacht niet onopgemerkt gebleven. “We moesten dit jaar wel kampioen worden”, vertelt Koot. “Anders was het team uit elkaar gevallen. Niets is zeker natuurlijk, maar er zijn wel clubs die aan die jongens gaan trekken.”

Koot kijkt ook verder naar de komende serie tegen Mamapaey The Hawks. “We hebben weliswaar ons eerste doel om kampioen te worden bereikt, maar komend weekeinde staat er weer een nieuwe tegenstander”, vertelt hij.

Onbevangen

Mampaey The Hawks is geen onbekende voor de 55-jarige hoofdcoach. Toch maakt hij daar wel een kanttekening bij. Koot: “Ik heb ze natuurlijk alleen maar gezien tijdens de voorbereiding van het seizoen, toen wij samen deelnamen aan het Hudson John toernooi bij AdoLakers. Maar die wedstrijden tellen niet. De ploeg is veranderd in de afgelopen drie jaar nadat wij voor het laatst tegen hen hebben gespeeld in de overgangsklasse. Zo simpel ligt dat. Het enige wat ik weet, is dat zij nu een aantal jaren ervaring in de hoofdklasse hebben. En dat speelt natuurlijk ook mee.”

Veel naar zijn tegenstander wil Koot dan ook niet kijken. “Wij gaan er vrij onbevangen in”, blikt Koot vooruit. “Ik ga uit van mijn eigen ploeg. Dat doe ik sowieso altijd. We gaan gewoon kijken waar het schip strandt. Ik denk dat wij na de eerste wedstrijd heel wat wijzer zijn.” Kansen ziet de oud-international wel degelijk. “Ik heb alle respect voor Hawks”, aldus Koot. “Maar ik denk dat wij die ploeg genoeg tegenstand kunnen bieden en wellicht nog voor een stunt kunnen zorgen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page