Honkbalsters op wereldranglijst naar zevende plaats

Ondanks de achtste plaats op het onlangs gehouden wereldkampioenschap is het Nederlandse vrouwenhonkbalteam op de wereldranglijst gestegen van een negende naar een zevende positie. Het is de hoogste klassering voor het team ooit. Japan blijft de ranglijst aanvoeren.

Nederland speelde begin september een uitstekend wereldkampioenschap waar in Japan goede wedstrijden werden gespeeld tegen Venezuela en Chinese Taipei, respectievelijk de nummers vijf en zes op de wereldranglijst. Toch bleef Oranje in Miyazaki zonder overwinning.

Niettemin is Nederland na afloop van het wereldkampioenschap wel gestegen op de nieuwe ranglijst, die de wereldhonkbalbond IBAF vandaag heeft bekendgemaakt. Nederland heeft op dit moment 26,67 punten. Waar het puntenaantal van Nederland ongewijzigd bleef, verloren onder meer Cuba (van 49,33 naar 23,33) en Puerto Rico (van 28 naar 10) wel veel punten. Beide teams waren afwezig tijdens het onlangs gehouden wereldkampioenschap en verloren bij de samenstelling van deze nieuwe lijst hun op het WK van 2010 behaalde punten.

Top drie

Daardoor heeft Oranje de nummer zeven Cuba en nummer acht Puerto Rico in kunnen halen. Cuba zakte naar de achtste plaats, Puerto Rico zelfs naar de tiende positie. Chinese Taipei staat met 73,33 punten op de zesde plaats. Hong Kong, dat op het WK twee keer van Nederland won, is van de dertiende naar de negende plaats gestegen.

De top drie is gelijk gebleven. Japan, dat in eigen land voor de vierde keer op rij wereldkampioen werd, voert de lijst aan voor de Verenigde Staten en Australië. Canada volgt op de vierde plaats.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page