Ralph Milliard nieuwe hoofdcoach HCAW

Ralph Milliard keert terug bij Mr.Cocker HCAW. De voormalig Major Leaguer is door de Bussumse hoofdklasser aangesteld als opvolger van de vertrokken hoofdcoach Ivan Rodriguez. Milliard stond dit seizoen aan het roer bij Twins, waarmee hij op de slotdag van de competitie het kampioenschap misliep.

Ralph Milliard speelde sinds zijn debuut in 1990 op zestienjarige leeftijd elf seizoenen in de Nederlandse hoofdklasse voor Mr.Cocker HCAW. Tussendoor honkbalde de korte stop van 1992 tot 2008 in de Verenigde Staten, waar hij in 1996 als vierde Nederlander zijn debuut maakte in de Major League voor Florida Marlins. Hij kwam hierna ook nog uit voor New York Mets, Cincinnati Reds, Cleveland Indians en San Diego Padres voordat hij in 2002 terugkeerde bij HCAW.

Na zijn actieve spelersloopbaan legde Milliard zich toe op het coachen. Eerst in dienst van het tweede team van HCAW, maar in 2011 maakte hij bij Corendon Kinheim als assistent-coach van Eelco Jansen zijn coachdebuut in de hoofdklasse. Bij deze club werd hij na teleurstellende resultaten in juli 2012 samen met Jansen op non-actief gesteld. Dit seizoen keerde Milliard terug in het coachvak toen hij werd aangesteld door Twins. Met deze club uit Oosterhout miste de oud-international afgelopen weekeinde het kampioenschap in de overgangsklasse.

Debuut

Bij Mr.Cocker HCAW wordt de veertigjarige Milliard komend seizoen de opvolger van de Venezolaanse coach Ivan Rodriguez, die onlangs bij de Bussumse club opstapte nadat hij zich niet kon vinden in de nieuwe rol die HCAW voor hem in gedachten had. Naast Milliard completeren Marlon Frolijk en pitching-coach Robbert Keetelaar de coachingsstaf. Dit tweetal was ook het afgelopen seizoen actief bij de hoofdmacht.

Milliard kwam in dertien seizoenen uit als profhonkballer. Tussen 1996 en 1998 speelde hij 42 wedstrijden in de Major League voor Florida Marlins en New York Mets. Hij is na Robert Eenhoorn (DOOR Neptunus) en Rikkert Faneyte (L&D Amsterdam) de derde voormalig Major Leaguer die zijn debuut maakt als hoofdcoach in de Nederlandse hoofdklasse.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page