Sams en Urbanus niet in Holland Series

De Holland Series tussen titelverdediger DOOR Neptunus en L&D Amsterdam gaan zaterdag van start zonder de Nederlandse internationals Kalian Sams en Nick Urbanus. Het tweetal speelde afgelopen seizoen als prof, maar staat nog wel op het roster van de respectievelijk Rotterdamse en Amsterdamse finalist.

Vorig jaar keerde Sams voor de Play-Offs en Holland Series nog terug bij de Rotterdamse ploeg. Hij had daarmee uiteindelijk een aandeel in de landstitel van DOOR Neptunus. Voor dit seizoen zal hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen het moeten doen zonder de buitenvelder uit Den Haag, die in de finale van het Europees kampioenschap twee homeruns sloeg. Sams ontving na afloop van de gewonnen eindstrijd tegen Italië bovendien een persoonlijke prijs voor de meeste gestolen honken.

De Rotterdamse titelverdediger heeft bevestigd dat Sams, die dit seizoen afsloot voor de Taiwanese profclub Topco Falcons, niet voor de finale tegen L&D Amsterdam terugkeert. De Amsterdammers hebben op hun beurt besloten om Nick Urbanus voor de finaleserie aan de kant te houden. Hoofdcoach Charles Urbanus stellig: “Iemand van zijn kaliber moet in elke wedstrijd spelen. Dat zou betekenen dat iemand anders dan op de bank moet zitten.” Daar kiest Urbanus niet voor. “”Wij kiezen voor de spelers die het hele seizoen al hebben gespeeld. Zij hebben daar recht op.”

Beide selecties starten met een vrijwel fitte selectie aan de Holland Series. Wel moet DOOR Neptunus nog altijd eerste honkman Gyenuar Lopez missen. Hij liep in de wedstrijd op 14 augustus tegen Vaessen Pioniers een lelijke beenbreuk op en moest worden geopereerd. Bij de Amsterdamse selectie is in principe iedereen inzetbaar. Urbanus: “Dat is nog wel afhankelijk van hoe Rob Cordemans is hersteld van het gooien in de finale van het Europees kampioenschap.”

Programma Holland Series

Zaterdag 27 september: DOOR Neptunus – L&D Amsterdam
Zondag 28 september: DOOR Neptunus – L&D Amsterdam
Donderdag 2 oktober: L&D Amsterdam – DOOR Neptunus
Zaterdag 4 oktober: L&D Amsterdam – DOOR Neptunus
Zondag 4 oktober: L&D Amsterdam – DOOR Neptunus
Zaterdag 11 oktober: DOOR Neptunus – L&D Amsterdam
Zondag 12 oktober: DOOR Neptunus – L&D Amsterdam

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page