Rodriguez aan de slag in Duitse Bundesliga

Ivan Rodriguez vervolgt zijn coachloopbaan in Duitsland. Hij is vandaag gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach van Buchbinder Legionäre, eerder deze maand nog de gastheer van het Europees kampioenschap. Bij deze club komt op dit moment ook de Nederlandse international Mike Bolsenbroek uit. “Het is een top uitdaging”, laat Rodriguez weten.

Rodriguez wordt in het Duitse Regensburg bijgestaan door de eveneens nieuw aangestelde hitting-coach Kai Gronauer, die ook inzetbaar zal zijn als speler. Gronauer speelde tussen 2008 en 2014 als profhonkballer in de Verenigde Staten voor de organisatie van New York Mets. Hij speelde vorig seizoen voor het Triple A-team Las Vegas 51s.

Rodriguez kwam in contact met de Duitse club via Martin Brunner, pitching-coach bij Legionäre en de man achter de honkbalacademy en het talentonwikkeling in Regensburg. Rodriguez: “Wij kennen elkaar van de internationale toernooien en de try-outs in Europa van Major League Baseball.”

Uitgeschakeld

Bij Buchbinder Legionäre wordt Rodriguez de opvolger van de vorige week ontslagen Martin Helmig. Afgelopen seizoen was de Venezolaan nog coach bij het Bussmse Mr.Cocker HCAW in de Nederlandse hoofdklasse.

Gisteren heeft de Venezolaanse coach voor het eerst kennisgemaakt met het team. “Het is een top uitdaging. Legionäre is een zeer professionele organisatie.” Bij die bijeenkomst was ook de Nederlandse international Mike Bolsenbroek aanwezig. De voormalig profhonkballer uit Apeldoorn werd deze maand na afloop van het Europees kampioenschap uitgeroepen tot beste pitcher van het toernooi.

Doorstroming

Buchbinder Legionäre wil de komende jaren een betere doorstroming realiseren van spelers uit de eigen honkbalschool naar de hoofdmacht in de Duitse Bundesliga. Mede om die reden is Rodriguez naar de Armin Wolf Arena gehaald. Bij zijn nieuwe club treedt Rodriguez dan ook full-time in dienst. Naast het coachen van het eerste team krijgt hij tevens de organisatie van de honkbalschool voor zijn rekening.

Pas in november start Rodriguez met zijn nieuwe baan. “Ik zal dan eerst moeten wennen aan de nieuwe taal, de cultuur en het eten.” Als een probleem ziet hij dat niet, “Dat heb ik al eens eerder gedaan.”

Dankbaar

Rodriguez neemt veel ervaring mee, die hij in Nederland heeft opgedaan bij het coachen van onder meer het Nederlands AAA-team. “Ik ben Robert Eenhoorn, Martijn Nijhoff en Steve Janssen erg dankbaar voor de leuke jaren, die ik heb gehad met het trainen en coachen van de jeugdspelers uit het Nederland team.  Ook alle andere coaches zoals Eric, Peter, Jim, Marvin, Robin, Pepijn en natuurlijk de spelers waarmee ik heb samengewerkt bij het Nederlands team en de honkbalacademies ben ik erg dankbaar.”

De vijfvoudig Duits landskampioen werd dit seizoen in de halve finales uitgeschakeld door Solingen Alligators, waardoor een einde kwam aan een serie van vier landstitels op rij. “De club hoort bij de top vier in Duitsland. De Play-Offs halen is ook volgend seizoen natuurlijk de doelstelling”, aldus Rodriguez. “De laatste jaren is het honkbal in Duitsland beter geworden. Misschien kan ik daar nu mijn bijdrage ook aan leveren in Regensburg.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page