DSS in eerste wedstrijd te sterk voor The Hawks

Om in 2015 aan een derde seizoen in de hoofdklasse te kunnen beginnen, moet Mampaey The Hawks de komende wedstrijden uit de promotie/degradatie series nog vol aan de bak. Op het eigen veld aan de Krommedijk in Dordecht liep The Hawks tegen DSS, de kampioen uit de overgangsklasse, tegen een gevoelige 6-11 nederlaag op.

Lang waren de punten in de eerste wedstrijd uit de best-of-five van de promotie/degradatie series zeldzaam. Beide teams scoorden in de eerste inning, maar de 2-1 voorsprong voor Mampaey The Hawks bleef hierna ongewijzigd tot in de zesde inning.

In die zesde inning leek de thuisploeg de wedstrijd te beslissen. Bij een 2-2 gelijke stand scoorde de hoofdklasseploeg maar liefst viermaal. Berry van Donselaar startte de rally met een hit en kon even later met volle honken scoren op een wilde worp. Nadat opnieuw de honken waren volgestroomd, sloeg Tony Enos de bal diep het linksveld in. Met zijn tweehonkslag veegde hij in één klap de honken leeg.

Veerkracht

DSS bleek echter over voldoende veerkracht te beschikken. Onder leiding van Tim Roodenburg (4 uit 4) werd de achtervolging ingezet. In de hoofdklasse vooral bekend als pitcher, was hij nu als aangewezen slagman van grote waarde voor zijn Haarlemse ploeg. In de zesde inning kon Roodenburg op een grondbal het derde punt voor zijn ploeg scoren. Een inning later verkleinde hij met een tweehonkslag het verschil tot 6-3.

De grootste klapper volgde echter in de achtste inning. Tegen de tijd dat Roodenburg met volle honken vier wijd kreeg, kon Sven Jongejans zijn ploeg weer op voorsprong brengen. Het was al de zesde vrije loop uit deze slagbeurt van pitchers Henk van Heijningen en Kevin van Veen, waardoor DSS uiteindelijk zeer eenvoudig zes punten kon scoren.

Overwinning

Op hits van Sven Jongejans, Tino van Erk (3 uit 5) en Tim Roodenburg liep DSS in de negende inning uit naar een 6-11 overwinning. Een antwoord van de hoofdklassespelers uit Dordrecht bleef uit.

DSS gebruikte dit duel twee pitchers. Tim Halderman (3-3-9-0) nam de eerste zes innings voor zijn rekening, terwijl Kevin Geestman de laatste drie innings gooide. Hij stond daarin nog maar één honkslag toe aan de slagploeg van Mampaey The Hawks, dat daardoor de eerste wedstrijd op eigen veld verloor.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page