L&D Amsterdam opent Holland Series met winst

L&D Amsterdam is de Holland Series goed begonnen. De ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus trok vanmiddag in Rotterdam in de eerste wedstrijd uit de best-of-seven de winst met 0-5 naar zich toe. Pitcher Kevin Heijstek hield ruim acht innings stand. Bij de Rotterdamse ploeg keerde profhonkballer Kalian Sams vandaag terug in de line-up. Met pitcher Diegomar Markwell en catcher Gianison Boekhoudt begon DOOR Neptunus daarmee met drie belangrijke spelers uit het Nederlands team, dat vorige week nog Europees kampioen werd. Sams, met twee hits de beste slagman bij de Rotterdammers, wist echter nog niet zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De profhonkballer kwam pas in de zevende inning tot zijn eerste honkslag. De internationals uit de selectie van L&D Amsterdam bleken in de eerste wedstrijd uit de Holland Series een stuk doeltreffender. Korte stop Michael Duursma scoorde tweemaal na twee honkslagen, terwijl pitcher Kevin Heijstek de man van de wedstrijd werd. Druk

Pitcher Kevin Heijstek gooide in negen innings.

Pitcher Kevin Heijstek gooide in negen innings.
Foto: © Rob Jelsma

Terwijl Heijstek eigenhandig de sterke Rotterdamse slagploeg aan banden legde, voerde L&D Amsterdam via hits van Bas de Jong en Kenny Berkenbosch al direct in de eerste inning de druk op. Een inning later was Remco Draijer (vier wijd) zelfs dichtbij het eerste punt, maar hij sneuvelde op de thuisplaat na een stootslag van Jesse Aussems. Het was slechts wachten op het eerste Amsterdamse punt. Dat duurde niet lang. In de derde inning opende Roeland Henrique de score. Hij kon na zijn hit en een tweehonkslag van Michael Duursma de score openen. Op een tweepitter van Kenny Berkenbosch werd het hierna zelfs 0-2. Nog eens drie hits op rij brachten de voorsprong een inning later op 0-3. Problemen

Kalian Sams sloeg twee van de zes honkslagen voor DOOR Neptunus.

Kalian Sams sloeg twee van de zes honkslagen voor DOOR Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

Heijstek stond dit duel slechts vijf honkslagen toe en kwam eigenlijk alleen in de zesde inning in de problemen. Bij een 0-3 voorsprong voor L&D Amsterdam liet hij de honken volstromen na hits van Shurman Marlin en Adrian Anthony en vier wijd voor Raily Legito. Heijstek herstelde zich echter sterk en zette Gianison Boekhoudt, de Nederlandse Homerun King op het EK, met een strikeout kijkend aan de kant. Het was een belangrijk moment in de wedstrijd, want niet veel later wist L&D Amsterdam zelf wel te scoren. Roeland Henrique was in de daaropvolgende slagbeurt tot tweemaal toe zijn tegenstander te snel af. Eerst na zijn stootslag en daarna bij een gestolen honk. Uiteindelijk kon hij vanaf twee scoren op een hit van Michael Duursma, die op zijn beurt andermaal kon binnenlopen op een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch, beste slagman met drie hits in vijf slagbeurten. Het bracht de 0-5 eindstand op het scorebord. L&D Amsterdam is daarmee in de bes-of-seven tegen de titelverdediger op een 1-0 voorsprong gekomen. Morgen wordt in Rotterdam de tweede wedstrijd gespeeld.

               1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H  E
L&D AMSTERDAM  0 0 2 1 0 0 2 0 0  5 13 0
DOOR NEPTUNUS  0 0 0 0 0 0 0 0 0  0  6 0

Pitchers L&D Amsterdam Kevin Heijstek (8 1/3): 4-1-5-0 Kyle Ward (1/3): 0-0-0-0 Jurrian Koks (1/3): 0-0-1-0 Pitchers DOOR Neptunus Diegomar Markwell (6 1/3+2 man): 1-2-11-0 Kevin Kelly (1 2/3): 1-1-2-0 Jorian van Acker (1): 0-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page