Charles Urbanus: ‘Ongelofelijk goed gespeeld’

L&D Amsterdam heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap van Nederland. In de tweede uitwedstrijd bij DOOR Neptunus in Rotterdam werd met 7-17 gewonnen waardoor de stand in de Holland Series nu 2-0 in Amsterdams voordeel is. Een aantal reacties na afloop van de wedstrijd.

Derde honkman Rashid Gerard van L&D Amsterdam, zondag goed voor vijf binnengeslagen punten, was uiteraard zeer tevreden met het resultaat van zijn ploeg. “Het is altijd moeilijk om in Rotterdam te winnen”, laat hij weten. “Het is mooi om met een voorsprong in de serie terug te gaan.”

De komende week spelen de Amsterdammers drie wedstrijden op het eigen Sportpark Ookmeer. Gerard: “Het is altijd mooi om thuis te spelen. Maar wij moeten wel ons hoofd erbij houden. Donderdag wordt het toch weer moeilijk met Markwell op de heuvel.”

Headstart

Ook linksvelder Roeland Henrique was met vier honkslagen uit vijf slagbeurten bij L&D Amsterdam aanvallend goed op dreef. Henrique: “Winnen in Rotterdam is heel lekker. Zeker twee keer achter elkaar. We gaan nu drie thuiswedstrijden tegemoet met een headstart.” Het succes bij de Amsterdammers komt niet vanuit het niets. “”We willen echt heel graag. Het leeft echt in het team”, licht Henrique toe.

De afgelopen week hebben de Amsterdamse honkballers dan ook niet stilgezeten. In de voorbereiding op de Holland Series heeft de ploeg een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Henrique lachend: “Onze coach weet niet van rustig aan doen. Na de Play-Offs hebben wij een krappe week vrij gehad. Maar daarna hebben wij doorgetraind en vier oefenwedstrijden gespeeld.”

Impact

Roeland Henrique (L&D Amsterdam)

Roeland Henrique (L&D Amsterdam).
Foto: © Rob Jelsma

Eén van die wedstrijden was tegen Mampaey The Hawks, dat momenteel strijdt tegen degradatie uit de hoofdklasse. “Juist tegen The Hawks hebben we helemaal niet goed gespeeld”, vertelt Henrique. “Als je dat dan tegen de uitslagen van dit weekeinde legt, dan heeft het resultaat tegen The Hawks wel een impact op het team gehad om hier goed te spelen.”

Charles Urbanus, sinds dit seizoen weer hoofdcoach bij de Amsterdammers, kan terugkijken op een geslaagd weekeinde. “Het belangrijkste is dat wij ongelofelijk goed hebben gespeeld. Dat geeft natuurlijk vertrouwen voor de rest van de serie.”

Loeihard

Toch waakt de hoofcoach voor onderschatting in het restant van de series. “Neptunus is natuurlijk een ontzettend ervaren ploeg. Die hebben deze situatie wel vaker meegemaakt. Ik denk dat die ploeg nog wel uit een ander vaatje gaat tappen. Daar moeten wij wij heel alert op zijn. We hebben er pas twee gewonnen, dus nog een lange weg te gaan”

Ook Urbanus komt nog even terug op de voorbereiding op de Holland Series: “We hebben loeihard getraind. Ik heb ook tegen de jongens gezegd, dat we waarschijnlijk daarmee het verschil kunnen maken. Dat was heel erg moeilijk, maar ze hebben het wel gedaan.”

Pijn

Voor DOOR Neptunus-coach Evert Jan ’t Hoen was het een moeilijk weekeinde door de twee nederlagen tegen L&D Amsterdam. “Ik had er alle vertrouwen in om twee wedstrijden te winnen en op zijn minst 1-1 te staan. Nu staan wij 2-0 achter. Maar het is een best-of-seven, dus er is nog niets aan de hand. Wij hebben in Amsterdam ook wedstrijden gewonnen. Dat is dan ook onze insteek voor aankomende donderdag.”

Ook Neptunus heeft zich gedegen voorbereid op deze best-of-seven. ’t Hoen: “Afgelopen dinsdag hebben wij nog tegen Jong Oranje gespeeld. Woensdag en donderdag hebben wij getraind. Wij waren er klaar voor. Natuurlijk doet dit verlies van vandaag dan pijn, maar zodra je de kleedkamer uitloopt moet je je alweer richten op donderdag.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page