L&D Amsterdam zet grote stap richting titel

L&D Amsterdam heeft dit weekeinde een grote stap gezet richting de eerste landstitel sinds 2011. De Amsterdamse honkballers troefden voor de tweede dag op rij titelverdediger DOOR Neptunus af en neemt nu 2-0 voorsprong mee naar Amsterdam. In een honkslagenfestijn won L&D Amsterdam overtuigend met 7-17. Nog niet eerder kwam een team in de Holland Series terug van een 2-0 achterstand in wedstrijden.

De tweede wedstrijd tussen DOOR Neptunus en L&D Amsterdam, dit hele seizoen al de twee sterkste teams in de Nederlandse hoofdklasse, begon verhit. Het zorgde voor een confrontatie tussen beide teams op de pitcherheuvel in de vierde inning. Diegomar Markwell (DOOR Neptunus) en Chris Mowday (L&D Amsterdam) werden na het opstootje uit het veld gestuurd.

Daar bleef het niet bij. Een slagbeurt later schakelde pitcher Rob Cordemans profhonkballer Kalian Sams uit met drie slag. De Nederlandse international was daar zo ontstemd over, dat hij na aanmerkingen op plaatscheidsrechter Winfried Berkvens ook de kleedkamers kon opzoeken. Direct na hem werd vervolgens bovendien hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen uit het veld gestuurd.

Consternatie

Kenny Berkenbosch (L&D Amsterdam)

Kenny Berkenbosch (L&D Amsterdam)
Foto: © Rob Jelsma

De consternatie werd met name veroorzaakt doordat L&D Amsterdam wel heel eenvoudig op een ruime voorsprong kon komen in zijn tweede uitwedstrijd tegen DOOR Neptunus. Al in de tweede inning scoorde de Amsterdamse ploeg op het pitchen van Orlando Yntema viermaal. Via twee runs in de vierde en vijf in de vijfde inning werd dat zelfs 1-11 en leek een vroegtijdig einde van de wedstrijd aanstaande.

Zover liet de Rotterdamse titelverdediger het niet komen. Nadat Jos de Jong in de vijfde inning het pitchen over had genomen, sloeg DOOR Neptunus drie hits voordat Urving Kemp, die in het veld was gekomen voor de weggestuurde Kalian Sams, met volle honken vier wijd kreeg. Zijn broer sloeg hierna DOOR Neptunus terug in de wedstrijd. Met een grandslam-homerun verkleinde Dwayne Kemp (3 uit 4) het verschil tot 6-11.

Honkslagenfestijn

Een wedstrijd werd het echter geen enkele keer meer. In de zevende inning sloegen Jesse Aussems, Roeland Henrique, Bas de Jong en Kenny Berkenbosch honkslagen om samen voor drie punten te zorgen. In de negende inning bracht L&D Amsterdam voor de tweede keer dit duel de tien punten verschil op het scorebord. Nu na drie hits en drie keer vier wijd van closer Floris Timmer.

Dwayne Kemp sloeg een grandslam-homerun.

Dwayne Kemp sloeg een grandslam-homerun.
Foto: © Kees Tetteroo

Het honkslagenfestijn eindigde daarmee alsnog met groot verschil: 7-17. Beide teams kwamen samen tot dertig honkslagen, waarvan achttien voor L&D Amsterdam. Roeland Henrique (4 uit 5) en Kenny Berkenbosch (3 uit 6) leidden de Amsterdamse slagploeg, terwijl Rashid Gerard met onder meer twee tweehonkslagen vijf punten binnensloeg.

Historie

L&D Amsterdam heeft met de dubbele winst dit weekeinde goede zaken gedaan met het oog op een vijfde landstitel, na kampioenschappen in 1987, 1990, 2008 en 2011. Mocht DOOR Neptunus alsnog de best-of-seven winnen, dan worden de Rotterdammers het eerste team in de historie, dat in de Holland Series na een 2-0 achterstand in wedstrijden alsnog de titel wint.

               1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
L&D AMSTERDAM  0 4 0 2 5 0 3 0 3 17 18 1
DOOR NEPTUNUS  0 0 0 1 5 1 0 0 0  7 12 1

Pitchers L&D Amsterdam
Rob Cordemans (4): 5-0-6-1
Jos de Jong (2/3+3 man): 0-1-4-0
Jurrian Koks (4 1/3): 2-2-2-0

Pitchers DOOR Neptunus
Orlando Yntema (4+3 man): 0-3-8-1
Kevin Jelly (1/3): 0-1-2-0
Berry van Driel (2+6 man): 1-1-4-1
Jorian van Acker (1 2/3): 1-1-1-0
Floris Timmer (1): 1-3-3-0

Bekijk de foto’s van de wedstrijd van gisteren:

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page