Mampaey The Hawks trekt stand gelijk

Pinch-hitter Ruud Naaktgeboren had vandaag kans om met een honkslag DSS één overwinning verwijderd van de hoofdklasse te brengen. Mampaey The Hawks ontsnapte echter aan een tweede nederlaag op rij en trok de promotie/degradatie series met een benauwde 6-7 zege gelijk.

Tot driemaal toe nam Mampaey The Hawks dit duel een voorsprong. Maar pas bij de derde poging wist de hoofdklasseploeg die voorsprong vast te houden. Maar eenvoudig ging dat niet. Bij een 5-7 achterstand had DSS in de negende inning alle kans om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Seb Visser (honkslag) kon in de laatste slagbeurt het verschil verkleinen tot slechts één punt na een veldfout op een hit van Joffrey Heus. DSS kreeg hierna lopers op het tweede en derde honk, maar liet de kans na om de tweede winst in de best-of-dive alsnog naar zich toe te trekken.

Opgelucht

De honkballers uit Dordrecht konden opgelucht ademhalen, nadat Kevin Moesquit de grondbal van Ruud Naaktgeboren goed had verwerkt en de winst alsnog veilig kon stellen. Met de 6-7 winst in Haarlem heeft Mampaey The Hawks de stand in de best-of-five weer gelijkgetrokken.

Berend Ruben (Mampaey The Hawks) komt veilig terug op het tweede honk.

Berend Ruben (Mampaey The Hawks) komt veilig terug op het tweede honk.
Foto: © Robert Bos

Twee eerdere pogingen van Mampaey The Hawks om vandaag op voorsprong te komen, liepen op niets uit. De ploeg uit Dordrecht had meteen in de eerste slagbeurt een 0-1 voorsprong genomen. Elf pitches van startend werper José Moreno later was van die voorsprong echter al niets meer over. Vier hits op rij, waaronder tweehonkslagen van Ryan Miner, Tino van Erk en Mitchell Koot hadden voor DSS de 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong.

Beslissende punten

In de tweede inning sloeg Mampaey The Hawsk vijf hits om zelf viermaal te scoren. Maar na twee vrije lopen voor DSS met volle honken in de vierde inning was van die voorsprong opnieuw niets over.

In de zevende inning scoorde Mampaey The Hawks bij een 5-5 gelijke stand uiteindelijk de beslissende punten. Jules Peters (3 uit 5) en Kevin Moesquit (2 uit 4) konden scoren na schijn en een hit van Joris Naber.

                   1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H  E
MAMPAEY THE HAWKS  1 4 0 0 0 0 2 0 0  7 14 3
DSS                3 0 0 2 0 0 0 0 1  6 10 0

Pitchers Mampaey The Hawks
José Moreno (3+4 man): 1-4-6-2
Michel Offerman (2): 0-1-1-0
Kevin van Veen (3 1/3+3 man): 1-1-3-1
Henk van Heijningen (2/3): 0-0-0-0

Pitchers DSS
Jorn van Ingen (3): 0-3-8-0
Rik Geestman (4): 1-1-5-0
Max Ploegstra (2): 1-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page