DSS-coach Frank Koot: ‘Het is grote mannen honkbal’

Mampaey The Hawks en DSS hebben afgelopen weekeinde de punten gedeeld in de eerste twee wedstrijden uit de promotie/degradatie series. De Haarlemse ploeg van hoofdcoach Frank Koot ging zaterdag met 6-11 winst voortvarend van start. Een dag later won het team van Ronald de Bont met 6-7. De twee coaches blikken terug op het eerste speelweekeinde. Koot: “Het zijn geen koekenbakkers”.

Frank Koot kijkt tevreden terug op de start van de promotie/degradatie series. “De uitslag van zondag was natuurlijk wel wat minder, maar wij hebben een goed weekend gedraaid. Het is grote mannen honkbal. En daar hebben we zondag een stukje van gezien.” Toch blijft de hoofdcoach van DSS bij zijn werkwijze: “Wij zijn er onbevangen in gegaan. Dat is wel gebleken in de gespeelde wedstrijden.”

Over de twee wedstrijden gezien is er wel wat op te merken volgens Koot. “Kijk eens naar het contrast tussen de wedstrijden van zaterdag en zondag. We verliezen de wedstrijd in Haarlem niet aan het einde, maar al in het begin. Onze startend pitcher had helaas niet zijn dag. Maar dat kan ook een keer gebeuren. Bovendien spelen wij natuurlijk ook tegen een hoofdklasser. Of dat nou de nummer acht is of niet, het zijn geen koekenbakkers.”

Strategie

Komend weekeinde staan er opnieuw twee ontmoetingen tegen Mampaey The Hawks op het programma voor DSS. Toch past Koot zijn strategie niet aan. “Nee, we gaan weer uit van onszelf. Dat het dan niet altijd lukt, dat is niet anders. We trainen altijd al heel intensief en nemen gewoon weer alles door. Daar wijken wij niet van af, omdat we zondag hebben verloren. Wij hadden gewoon onze kansen moeten benutten.”

Berry van Donselaar aan slag voor Mampaey The Hawks.

Berry van Donselaar aan slag voor Mampaey The Hawks.
Foto: © Robert Bos

Zijn collega van Mampaey The Hawks, Ronald de Bont, had zaterdag geen makkelijke middag. Toch zette zijn ploeg zich over het verlies heen en won het de wedstrijd de dag daarna. “Na het verlies van zaterdag was de winst echt wel noodzakelijk”, blikt De Bont terug. “We moesten de winst er tegenover zetten om de serie levend te houden. Nu zijn er weer gelijke kansen.”

Aanpassing

Zaterdag was een redelijke domper voor de Dordtse ploeg. Toch zijn de spelers daar volgens De Bont goed overheen gekomen. “Als groep proberen wij daar ook van te leren. We hebben zondag de aanpassing op DSS kunnen maken. Dan merk je dat, ondanks dat je zo’n ploeg goed hebt bestudeerd, je de groep toch moet leren kennen. Ook qua pitching moet je ze dan toch anders gaan benaderen. Het blijft echt een gevaarlijke ploeg. Zeker aan slag kunnen zij heel gedisciplineerd contact maken. Wat dat betreft denk ik dat wij heel erg aan elkaar gewaagd zijn.”

In ieder geval heeft hij voldoende huiswerk voor de tweede helft van de series. “We gaan zeker niet stil zitten. We nemen de nodige maatregelen om de routine verder uit te bouwen”, beaamt De Bont. “Ik heb de groep na de wedstrijd van zondag ook verteld dat ze op de goede weg zijn. Dat ze echt stappen aan het maken zijn. Maar ze moeten nog werken aan de killers mentaliteit, die noodzakelijk is om korte metten te kunnen maken.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page