Eerste zege DOOR Neptunus in Holland Series

Moest Diegomar Markwell vijf dagen geleden nog als verliezend pitcher afdruipen, terwijl Kevin Heijstek moeiteloos stand hield. Vandaag waren de rollen op Sportpark Ookmeer omgedraaid. DOOR Neptunus versloeg L&D Amsterdam met 1-3 en boekte zijn eerste zege in de Holland Series.

De ontgoocheling in het Rotterdamse kamp was na het afgelopen weekeinde groot. De titelverdediger, het hele seizoen al het beste team in de hoofdklasse, werd eerst op eigen veld met een 0-5 shut-out aan de kant gezet, waarna een dag later een 7-17 zeperd volgde.

Daarmee bevonden de Rotterdamse honkballers zich ineens in een heel benarde situatie. Nog nooit in de historie van de Holland Series is er een team in geslaagd om terug te komen van een 2-0 achterstand in wedstrijden. Maar vanavond nam DOOR Neptunus die uitdaging toch aan. Onder leiding van een praktisch onbespeelbare pitcher Diegomar Markwell boekte de formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen in Amsterdam zijn eerste winst.

Straf

Gianison Boekhoudt bereikt het derde honk.

Gianison Boekhoudt bereikt het derde honk.
Foto: © Rob Jelsma

In de wedstrijd van afgelopen zondag werd Markwell nog van het veld gestuurd. In afwachting van een eventuele straf plaatste ’t Hoen zijn aas vanavond op de heuvel voor de derde wedstrijd uit de best-of-seven van de Holland Series. De Nederlandse international zon op sportieve wraak en schakelde de ene na de andere Amsterdamse slagman uit met drie slag.

Markwell stond in de eerste vier innings alleen een tweehonkslag toe aan Kenny Berkenbosch (tweede inning). In de vijfde inning sloegen Bas Nooij en Remco Draijer honkslagen op rij honkslagen op rij om allebei in scoringspositie te komen. Maar met zijn zesde strikeout van de wedstrijd drukte Markwell deze kans de kop in.

Voorsprong

Kevin Heijstek kon zijn goede optreden uit de eerste wedstrijd van de best-of-seven geen vervolg geven.

Kevin Heijstek kon zijn goede optreden uit de eerste wedstrijd van de best-of-seven geen vervolg geven.
Foto: © Rob Jelsma

Tegenover de drie Amsterdamse hits stonden al vier honkslagen van de slagploeg van DOOR Neptunus in de eerste inning. De raken klappen van Adrian Anthony (3 uit 5), Benjamin Dille (2 uit 4), Raily Legito en Gianison Boekhoudt brachten de Rotterdamse ploeg al vroeg op een 0-2 voorsprong. Daniel Fernandes (geraakt werper) maakte er in de tweede inning 0-3 van na opnieuw een hit van Dille. Het bleven de laatste Rotterdamse punten, voldoende voor de winst.

Pas in de negende inning leek de slagploeg van L&D Amsterdam vat te krijgen op de pitches van Markwell. De thuisploeg kreeg zo door onder meer een honkslag van Michael Duursma en een tweehonkslag de gelijkmaker in het slagperk. Remco Draijer sloeg vervolgens nog wel het eerste punt voor zijn ploeg binnen. Maar hierna bleek opnieuw de strikeout voor Markwell een effectief wapen.

              1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
DOOR NEPTUNUS 2 1 0 0 0 0 0 0 0  3 10 0
L&D AMSTERDAM 0 0 0 0 0 0 0 0 1  1  7 1

Pitchers DOOR Neptunus
Diegomar Markwell (9): 12-0-7-0

Pitchers L&D Amsterdam
Kevin Heijstek (6 1/3+1 man): 2-3-9-0
Jurrian Koks (2/3): 0-0-0-0
Kyle Ward (1 man): 0-0-0-1
Daan Hendrix (2): 2-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page