Rodney Daal weg bij San Diego Padres

Aan de professionele spelersloopbaan van Rodney Daal is voorlopig een einde gekomen. San Diego Padres heeft het contract met de twintigjarige Nederlandse catcher ontbonden. Daal had een zwaar seizoen waarbij hij, mede door een blessure, nauwelijks speeltijd heeft gekregen.

Afgelopen winter onderging Rodney Daal een Tommy Jong-operatie om zijn blessure aan zijn arm te verhelpen. Door die revalidatie miste de honkballer uit Almere de start van het seizoen. Daar bovenop kwam een schorsing van vijftig wedstrijden voor een tweede overtreding door het gebruik van verboden middelen.

Hierdoor speelde Daal pas op 6 augustus zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij speelde negen wedstrijden voor het Rookie League-team van San Diego Padres in de Arizona Rookie League, voordat hij eind augustus werd overgeheveld naar Eugene Emeralds, het Class A-team van de organisatie. Voor dit team speelde hij nog drie wedstrijden voordat de competitie ten einde kwam.

Talent

Na vier wedstrijden zonder honkslag, sloeg Daal negen hits in de daaropvolgende zes wedstrijden. Uiteindelijk sloot hij het seizoen af met een slaggemiddelde van .214 met twee homeruns. Daal was bezig aan zijn vierde profseizoen. Vooral in 2013 gooide de catcher, die in zijn debuutjaar al een wedstrijd meespeelde met het Triple A-team, hoge ogen bij het team Fort Wayne TinCaps. Daal gold als een aanstormend talent binnen de organisatie totdat zijn elleboogblessure vorig jaar roet in het eten gooide.

Voordat Daal naar de Verenigde Staten vertrok, speelde hij voor Mr.Cocker HCAW in de hoofdklasse. In 2011 kwam hij in twaalf wedstrijden tot acht honkslagen (.235). Een jaar eerder had hij zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht en sloeg hij twee tweehonkslagen in vier wedstrijden (.400).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page