Aussems slaat L&D Amsterdam naar belangrijke winst

Terugkomen van een 2-0 achterstand in wedstrijden is nog nooit een team gelukt in de historie van de Holland Series. Vandaag was DOOR Neptunus dichtbij, maar ging het Rotterdamse schip met de haven in zicht echter alsnog tenonder. Drie hits op rij, waaronder een walk-off honkslag van Jesse Aussems brachten L&D Amsterdam vandaag één overwinning verwijderd van de landstitel.

Zeven innings lang leek er voor DOOR Neptunus vandaag geen vuiltje aan de lucht. De Rotterdamse ploeg had op het bomvolle Sportpark Ookmeer in de eerste inning de score geopend nadat Adrian Anthony en Benjamin Dille over de thuisplaat werden geslagen met een tweehonkslag van Kalian Sams. Een tweepitter van Gianison Boekhoudt leverde twee innings later ook het derde punt op.

L&D Amsterdam kon daar slechts één punt van Roeland Henrique in de eerste inning tegenover zetten. Kansen kregen de Amsterdammers hierna genoeg. Maar de foutloos spelende Rotterdamse defensie wist de thuisploeg na de eerste inning van het scoren te houden.

Succesvoller

De beste kans volgde in de zesde inning toen L&D Amsterdam via twee hits een loper op het derde honk kreeg. Bas Nooij werd echter tussen het derde honk en de thuisplaat uitgetikt na een grondbal van Jesse Aussems.

Zelf was DOOR Neptunus een stuk succesvoller. Een slagbeurt later scoorde Adrian Anthony (vier wijd) wel. Hij profiteerde van een honkslag van Raily Legito op het pitchen van Kyle Ward, die even daarvoor Rob Cordemans op de heuvel had afgelost. Met een 1-4 voorsprong op het scorebord, dat het hele duel al mankementen vertoonde, leek de winst voor DOOR Neptunus slechts een formaliteit.

Knokken

Maar met een paar honderd Amsterdamse fans achter zich wist L&D Amsterdam zich op indrukwekkende wijze terug te knokken in de wedstrijd. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor Remco Draijer (3 uit 4) en Jesse Aussems (3 uit 4).

Na een honkslag voor Kenny Berkenbosch en vier wijd voor Bas Nooij sloegen zij in de achtste inning belangrijke honkslagen. Daarmee kregen zij niet alleen het publiek op de banken, maar brachten zij ook L&D Amsterdam terug in de wedstrijd: 3-4.

Voorbode

Het was slechts een voorbode van wat kwam. Want in de negende inning pakte L&D Amsterdam de draad weer op. Na vier wijd voor Kenny Berkenbosch sloeg Remco Draijer opnieuw raak voor een honkslag. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg hierna Percy Isenia de gelijkmaker binnen. DOOR Neptunus was verslagen. Twee pitches van closer Kevin Kelly later sloeg Jesse Aussems zijn ploeg naar de winst. Met een walk-off honkslag bracht de tweede honkman Draijer over de thuisplaat voor het winnende punt.

Voor L&D Amsterdam was het al de derde overwinning in deze Holland Series. Eerder werden de eerste twee wedstrijden gewonnen (0-5 en 7-17). Daarmee heeft de ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus zich hersteld van de 1-3 nederlaag van donderdagavond en is de Amsterdamse ploeg in deze best-of-seven nog maar één winst verwijderd van de landstitel.

               1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
DOOR NEPTUNUS  2 0 1 0 0 0 1 0 0  4 12 0
L&D AMSTERDAM  1 0 0 0 0 0 0 2 2  5 13 0

Pitchers DOOR Neptunus
Orlando Yntema (7): 2-3-7-0
Jorian van Acker (1/3+1 man): 0-1-3-0
Kevin Kelly (1 1/3): 1-2-3-0

Pitchers L&D Amsterdam
Rob Cordemans (6 1/3): 5-3-7-0
Kyle Ward (1/3+1 man): 0-1-1-0
Daan Hendrix (1 2/3+2 man): 0-3-4-0
Chris Mowday (2/3): 0-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page