DSS opnieuw op voorsprong tegen The Hawks

DSS is in de promotie/degradatie series opnieuw voorsprong gekomen. De kampioen uit de overgangsklasse had aan één punt van Ryan Miner in de zesde inning voldoende voor de winst. De Haarlemse ploeg kwam dit duel maar liefst vijf keer tot een dubbelspel en wist met name daardoor de minimale voorsprong vast te houden.

In Dordrecht werd de derde wedstrijd uit de best-of-five een pitcherduel tussen Tim Halderman (DSS) en Evan Simons (Mampaey The Hawks). Beide spelers gooiden acht innings en kregen daarin slechts vijf honkslagen tegen. Tot aan de zesde inning kwamen DSS en Mampaey The Hawks elk tot slechts twee hits en had alleen de Dordtse thuisploeg een loper op het tweede honk gekregen.

In de zesde inning brak DSS de puntloze wedstrijd open. Met één man uit sloeg Ryan Miner (2 uit 4) een ground rule tweehonkslag. Niet veel later kon hij de thuisplaat passeren op een hit van Tino van Erk.

Aanval

Mampaey The Hawks moest vanaf dat moment in de aanval. Dat lukte wel, want al in de gelijkmakende zesde slagbeurt bereikte Tony Enos het derde honk. Een inning later sloegen Berry van Donselaar en Steven Wharwood honkslagen. Maar alle kansen liepen op niets uit.

DSS is één zege verwijderd van promotie naar de hoofdklasse.

DSS is één zege verwijderd van promotie naar de hoofdklasse.
Foto: © Robert Bos

De laatste serieuze kans kreeg Mampaey The Hawks in de negende en laatste inning. Gregory Trinidad opende de slagbeurt met een honkslag. Maar een bal later sneuvelde hij echter in een dubbelspel, waarmee de laatste hoop op een zege verdween.

Dubbelspel

Het was al het vijfde dubbelspel dat DSS dit duel draaide. Vier daarvan volgden nadat een speler van Mampaey The Hawks de slagbeurt had geopend met een honkslag. Het zorgde er uiteindelijk voor dat de hoofdklasseploeg op eigen veld geen enkele keer wist te scoren en slechts één speler op het derde honk kreeg.

Door de 0-1 overwinning in Dordrecht is DSS nu één winst verwijderd van een historische promotie naar de hoofdklasse. Morgenmiddag krijgt de ploeg van hoofdcoach Frank Koot op het eigen veld in Haarlem de kans om de derde en beslissende overwinning in de best-of-five binnen te halen. Die zege zou een einde maken aan een verblijf in de hoofdklasse van twee seizoenen van Mampaey The Hawks, dat zelf in 2012 voor het eerst in de clubhistorie naar het hoogste niveau was gepromoveerd.

                   1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
DSS                0 0 0 0 0 1 0 0 0  1 6 2
MAMPAEY THE HAWKS  0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 6 1

Pitchers DSS
Tim Halderman (7 2/3+1 man): 5-1-5-2
Kevin Geestman (1 1/3): 2-0-1-0

Pitchers Mampaey The Hawks
Evan Simons (7 2/3+3 man): 3-2-5-1
Henk van Heijningen (1 1/3): 1-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page